Toimitusjohtajan terveiset

message bottle on the sand Ennätyshelteiden pehmentämää olemustamme ovat ensimmäiset syyssateet ja  -tuulet ehtineet jo raikastaa. Yrityksemme on viime kevään poikueesta, mutta koemme vahvasti olevamme nk. vanha sielu. IT-alan kokemusta meillä on yli puoli vuosisataa, liike-elämän oppivuosia vieläkin enemmän ja lisää saamme tiimiimme koko ajan rekrytointien sekä tietenkin tekemisen myötä. Tehtäväkenttämme on tuttu vuosikymmenien ajalta, joten monilta osin asiakkaillemme ja kumppaneillemme uutta on vain yritysnimi. Monelle tulee tietysti mieleen kysymys – miksi uusi joukkue ja vaihtunut peliasu?

Olemme työskennelleet monissa hienoissa organisaatiossa, mutta silti on jäänyt tunne että jotain puuttuu. Tämä koskee oman tekemisen laadun ja tavoitetason määrittämistä, mutta myös mielessä hiertänyttä näkemystä siitä, että vieläkin parempaan pitää tietotekniikan asiantuntija- ja palveluyrityksen pystyä. Nyt haluamme koota parhaat käytännöt ja lisätä niihin vielä joukon uusia ideoita, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Eikä ainakaan tarvitse syyttää valtameren takaista kvartaalisykleissä elävää korporaatiota tai ituniskaista omistajaa, jos ei suksi luista. Pelkkä peiliin vilkaisu riittää.

Moni pitää yrityksien asiakaslähtöisyyttä, korkeaa ammattiosaamista, innovatiivisuutta sekä horjumatonta liiketoimintamoraalia itsestään selvinä asioina. Olisipa hienoa, jos näin aina olisikin.

Olemme erityisen mielissämme lämpimästä vastaanotosta kaikissa sidosryhmissämme – asiakkaiden, päämiesten ja asiantuntijoiden parissa sekä yleisestä kiinnostuksesta yritystämme kohtaan. Tietotekniikka on yhä keskeisemmässä roolissa haettaessa kilpailukykyä markkinoilla ja erityisen haasteellista on huomata tiedon keräämisen, tallentamisen, jalostamisen ja turvaamisen kokonaisvaltainen merkitys. Kulunutta sanontaa käyttäen – kokonaisuus on yhtä vahva, kuin sen heikoin lenkki.

Erityisiä haasteita asettavat datan määrällinen kasvu, reaaliaikaisen käytettävyyden turvaaminen myös yllätyksien varalta, virheettömyys, tietolähteiden yhdistely sekä datan jalostaminen liiketoimintaa edistäväksi tietämykseksi.

Tietojärjestelmien muuttuessa yhä liiketoimintakriittisemmiksi on käytettävyyden turvaaminen ja tiedon suojaaminen yhä tärkeämpää. Ikävä sanoa, mutta samalla kun suomalainen rehellisyys ja suoraselkäisyys ovat hienoimpia kansallisia luonteenpiirteitämme, maailma on muuttunut aika raadolliseksi ja tarpeettomasta hyväuskoisuudesta voi joutua maksamaan hyvinkin kalliisti.

EU:n tasolla ollaan voimakkaasti sanktioimassa asiakastietoon liittyviä tietosuojaratkaisuja, mutta on yhtä oleellista suojata muukin yrityksen kriittinen tieto. Esimerkiksi tutkimuksen ja tuotekehityksen alueella jopa valtiolliset toimijat hakevat tapoja päästä käsiksi organisaatioiden kaikkein pyhimpään, eli tietoon ja osaamiseen.

Monipuolistuvat tarpeet sekä osaamisen että resursoinnin osalta eivät useinkaan mahdollista tämän kaiken kapasiteetin hankkimista omaan organisaatioon. Tällöin osaava ja luotettava kumppani voi osoittautua korvaamattomaksi. Sellaiseen yhteistyöhön me pyrimme ja sitä tavoittelemme.

Timo Peltonen

About Timo Peltonen