Oracle Cloud iltapäivä Stadin Panimossa 5.2.2020

Advance IT Solutions järjestää yhdessä Oraclen kanssa tapahtuman ”Stadin Panimon olutmaistajaiset & Oracle Cloud” Helsingissä 5.2.2020, klo 17.00-19.00.

Illan aiheet ja aikataulu

17.00-17.20 Olutmaistajaiset

17.20-17.35 Oracle Cloud ja automaatio

17.35-17.55 Case #1: Oppilaitoksen tuotantoinfran siirto pilveen

17.55-18.05 Tauko

18.05-18.15 2019 Cloud-raportti: Pilven hyödyntäminen Suomessa

18.15-18.30 Case #2: Valmistavan teollisuuden tuotanto pilvessä

18.30-18.50 Oraclen uusi strategia

18.50-19.00 Lopetus ja kiitokset!

Paikkoja on rajoitetusti ja tapahtuma on tarkoitettu valituille asiakkaille.

Tapahtuma on maksuton.

Tervetuloa!

Rekisteröidy jo nyt: https://www.eventbrite.com/e/stadin-panimon-olutmaistajaiset-oracle-cloud-advance-it-solutions-kanssa-tickets-84857275395

Advancen tuottama raportti Pilvipalvelut yrityksissä: Yhteenveto vuonna 2019 suoritetun markkinatutkimuksen vastauksista on ladattavissa täältä.

Käymme tapahtumassa läpi myös tämän raportin löydöksiä. Seuraavassa muutama nosto raportista:

Pilvipalveluiden käyttöaste niiden potentiaaliin verrattuna


Haastateltavilta kysyttiin kuinka paljon IT-palveluista on viety pilveen kaikesta siitä potentiaalista, jota sinne kyseisessä yrityksessä voi viedä. Yrityksissä nähtiin, että kaikkea ei voi viedä pilveen nyt, eikä välttämättä tulevaisuudessakaan, joten paikallisille IT-palveluntarjoajille on tilausta tulevaisuudessakin.

Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet


Toimintavarmuus laskettiinn vastaajien kesken pilvipalveluiden eduksi, mutta datayhteydet nähdään kriittiseksi komponentiksi toimintavarmuuden osalta. Tietyillä maantieteellisillä alueilla tämä myös asettaa haasteita.


IaaS- ja PaaS-palveluiden kustannusjoustavuus, käytön mukaan laskutus ja ennakoitavuus sekä investointimalli nähdään hyvänä asiana varsinkin isojen pilvipalveluiden hankinnassa. SaaS -palveluissa tämä näkökulma ei toistu, sillä laskutus on sama käytetäänkö palvelua vai ei. Rahallistakin hyötyä pilvipalveluista haetaan, mutta ratkaisevat tekijät pilveen siirtymiseen ovat muualla kuin taloudellisella puolella.

Miltä IT-ratkaisut näyttävät viiden vuoden päästä?

Vastaajille annettiin mahdollisuus kertoa näkemyksistään miten IT-kenttä muuttuu ja kehittyy viiden vuoden sisään. Vastauksissa korostuu digitalisaation voimakas jatkuminen; tietoturvauhkien kasvu ja sen myötä tietoturvan tärkeyden lisääntyminen; omista konesaleista palveluna ostettavaan alustaan siirtyminen; sekä IT:n siirtyminen lähemmäs liiketoimintaa ja sen myötä IT:n muuttuva rooli teknisestä toteutuksesta kohti arkkitehtuurisuunnittelua ja toimittajien hallintaa. Muutoksen hallinnasta tulee tärkeä osa menestystä ja jo asetettujen Cloud First -strategioiden myötä liike pilven suuntaan ei pienene vaan kasvaa voimakkaasti. Kaikkea ei kuitenkaan viedä pilveen, joten fragementoituneen infrastruktuurin hallinnasta, ns. Multicloud-hallinnasta ja hybridiympäristöjen (infraa sekä pilvessä, että paikallisissa saleissa) hallinnasta tulee kriittistä osaamista palveluntarjoajille.

Lataa raportti ja tule mukaan cloud-iltaamme kuuntelemaan miten näitä tarpeita voidaan ratkaista 2nd Gen Oracle Cloud Infrastructuressa.

About Matias Löfman