Webinaari 16.11: Kustannustehokkaat Oracle on-premise ajoalustat

Tervetuloa mukaan maksuttomaan webinaariin 16.11. klo 9-10

Webinaarin agenda

 • Valtti-Advance Oraclen kumppanina (Matias Löfman)
 • Oraclen ajoalustavaihtoehdot “Best fit” vuonna 2021 (Pasi Parkkonen)
 • Oracle X8-2 Server skaalautuvana alustana (Jussi Tepponen)
 • KVM-virtualisointi Oracle Linuxilla (Jussi Tepponen)
 • Oracle tukimatriisi: muistakaa päivittää Oraclenne! (Jussi Tepponen)
 • Oracle X8-2 Server ja KVM-asiakastoteutukset (Matias Löfman)
 • Q&A

Ilmoittaudu täältä!

Advance IT Solutionsin Pasi Parkkonen TIVI:ssä: näin hakkerit korkkaavat tietokantoja – ”näkyvissä vahingossa eikä johto tiedä asiasta”

TiviTivi

Näin hakkerit korkkaavat tietokantoja – ”näkyvissä vahingossa eikä johto tiedä asiasta”. Hakkerit osaavat etsiä verkosta avoimia tietokantaportteja ja haavoittuvuuksia. Tietokanta tyhjenee kyllä, mikäli hakkeri niin haluaa ja yritys ei ole kiinnittänyt asiaan huomiota. 

Lue koko artikkeli täältä: https://www.tivi.fi/uutiset/nain-hakkerit-korkkaavat-tietokantoja-nakyvissa-vahingossa-eika-johto-tieda-asiasta/ff58a17e-c91c-42b5-a9b0-9e3d3c143341

Liiketoimintakriittisten tietokantojen huippuosaaja Advance IT osaksi Valttia

Yritysjärjestely tuo yhteen kahden toisiaan täydentävän yrityksen toiminnat, vahvistaa Valtin tarjoamaa tietokantoihin liittyvissä kehitys- ja ylläpitopalveluissa sekä tukee Valtin kasvustrategiaa. Advance IT:n erityisosaaminen auttaa myös jatkossa Valtin asiakkaita ylläpitämään, hyödyntämään ja suojaamaan kriittisten järjestelmien dataa tietokantapalveluiden avulla.  

 • IT- ja asiantuntijatalo Valtti Kumppanit Oy on ostanut tietokantojen täyden palvelun yrityksen Advance IT Solutions Oy:n, jonka koko henkilöstö ja liiketoiminta tulevat osaksi Valtin tarjoamaa ja kasvutarinaa. 
 • Valtti tarjoaa nyt kattavasti yhden luukun periaatteella liiketoiminnan jatkuvuuden takaavat IT-palvelut mukaan lukien tietokantojen kehittämisen, optimoinnin, ylläpidon ja tietoturvan niin on-premisen kuin julkisen pilven ympäristöissä. 
 • Advance IT lukuina: Perustettu 2014, liikevaihto 2,65 miljoonaa euroa (2020), 10 henkilöä. 

”Tämä on hyvin luontainen järjestely, sillä tunnemme toisemme sekä yrityksinä että osaajina usean vuoden yhteistyön kautta, mikä antaa erinomaisen pohjan yhteiselle tulevaisuudelle. Yhdessä voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin kattavamman valikoiman liiketoiminnan ja IT-järjestelmien jatkuvuuden ja tietoturvan varmistavia palveluita sekä kehittää teknologiaosaamistamme”, Valtin toimitusjohtaja Atte Kekkonen sanoo. 

Advance IT kehittää, optimoi ja ylläpitää liiketoimintakriittisiä tietokantoja niin asiakkaiden omissa konesaleissa kuin julkisessa pilvessä. Muun muassa valmistavan teollisuuden yrityksiä sisältävä asiakaskunta on osin yhteinen Valtin kanssa. 

”Vaikka jo entuudestaan toimimme yhdessä, tästä lähtien asiakkaamme saavat yhden luukun kautta paljon laajemmin palveluita. Saamme lisää hartialeveyttä kehittää tietokantapalveluitamme ja tehdä kaiken kiinteänä osana isoa palvelukokonaisuutta”, sanoo Advance IT:n toimitusjohtaja Timo Peltonen

Yhteinen tavoite on varmistaa Advance IT:n positiivinen kehitys ja kasvu myös tulevaisuudessa. Tarkoituksena on muodostaa kasvava huippuosaajien tiimi sekä luoda yhdessä paras mahdollinen tarjoama ja palvelumalli tukemaan kannattavaa kasvua. 

Dataräjähdys ja hybridimaailma kasvattavat tietokantojen hallinnan tarvetta 

Advance IT:n tietokantapalvelut toimivat 24/7/365-periaatteella kellon ympäri läpi vuoden. Asiakaskunta tarvitsee äärimmäisen luotettavia tietokantoja runsaasti transaktioita vaativiin palveluihin. 

”Asiakkaiden tarpeita leimaa datan määrän räjähdys, mutta samalla datan täytyy olla aina käytettävissä tehokkaasti. Siksi tietokantojen merkitys vain kasvaa. Näin on erityisesti yhä yleisemmissä pilven ja oman konesalin yhdistävissä hybridiarkkitehtuureissa”, Timo Peltonen toteaa. 

Yritysjärjestely ei vaikuta kenenkään työsuhteisiin eli Advance IT:n työntekijöiden tehtävänkuviin ei ole tulossa kaupan seurauksena muutoksia. Myöskään tarvetta toimintojen uudelleenjärjestelyille tai YT-menettelylle ei ole. 

Lisätietoja medialle: 

Atte Kekkonen, toimitusjohtaja, Valtti Kumppanit, puh. +358 40 5055 020, atte.kekkonen(at)valtti.com 

Timo Peltonen, toimitusjohtaja, Advance IT, puh. +358 40 7227 017, timo.peltonen(at)advance.fi 

Aino von Bonin, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Valtti Kumppanit, puh. +358 400 753 808, aino.vonbonin(a)valtti.com 

Valtti lyhyesti  
Valtti on markkinoiden vähiten monimutkainen vaihtoehto. Ymmärrämme asiakkaittemme arkisia kasvukipuja ja skaalaudumme yrityksen kasvaessa. Palvelumme kattavat jatkuvat it-palvelut päivittäisen liiketoiminnan tueksi. Lisäksi konsultoimme ja kehitämme digitaalisen työn ja liiketoiminnan ratkaisuja. Valtilla työskentelee noin 230 intohimoista teknologiaosaajaa, joiden tehtävänä on tuoda asiakkaamme parhaiden ratkaisujen äärelle. 
 
Advance IT Solutions Oy 
Huolehdimme, että liiketoimintakriittinen tietokantaympäristösi vastaa yrityksesi todellisia tarpeita datamäärien kasvaessa ja IT-arkkitehtuurien kehittyessä. Toteutamme eri kokoisten organisaatioiden tarpeisiin tietokantojen ajoalustat, PaaS/IaaS pilvialustat, käyttöpalvelut, jatkuvuuden hallinnan, tiedon jalostamisen sekä tietokantojen tietoturvan. Tarjoamme tarvittaessa 24/7-tuen tietokannoillesi.  

Tietokantaympäristön erityisosaajia työskentelee Advancella 10 henkilöä ja yritys on perustettu vuonna 2014. 

Advancen tietokantojen tietoturvaopas 2021 nyt ladattavissa

Tietokantaan tallennetaan ja siinä käsitellään järjestelmän tietoja, muodostaen täten houkuttelevan kohteen rikollisille. Tutkimukset ovat osoittaneet, että merkittävä osa tietomurroista tapahtuu sisäisten tekijöiden toimesta, tai hyödyntäen haltuun saatuja käyttöoikeuksia. Tällöin käyttö näyttää monesti täysin sallitulta, eikä datan käyttöön kiinnitetä huomiota selkeän tietomurron tavoin. Yritystietokantasi sisältää tietoja, joita rikolliset pystyvät hyödyntämään monella tapaa niin identiteettien, käyttöoikeustietojen, taloudellisten tietojen kuin yrityssalaisuuksienkin varastamiseen. Tästä syystä tietokantojen turvallisuus ja tapahtuminen seuranta on tärkeää yrityksille.

Kun vakava tietomurto osuu yrityksen kohdalle, sillä voi olla vaikutuksia liiketoiminnan jatkuvuuteen ja kaikista tietomurroista eivät yritykset selviä; mainehaitta ja taloudelliset vaikutukset sanktioiden ja menetetyn liikevaihdon johdosta voivat olla niin vakavia, että liiketoiminta on lakkautettava.

Olemme jakaneet tietoturvan parannusmenetelmät neljään osa-alueeseen: infrastruktuuriin; järjestelmien hallinnointiin; datan käsittelyyn, sekä valvontaan, auditointiin, reagointiin ja raportointiin. Tietokantateknologiat ovat keskenään erilaisia ja kaikki niistä sisältävät joitakin tietoturvaominaisuuksia. Eri tietokantateknologioissa ratkaisumallit ovat toteutettu eri tavoin; toisissa sisäänrakennettuna, toisissa optioina, joissakin kolmannen osapuolen toteutuksien kautta.

Tämä opas tarjoaa teille hyviä käytäntöjä, mutta ei virallisia ohjeita kehittää tietoturvakäytäntöjänne. Tietoturva-ala kehittyy koko ajan ja uusia ratkaisumalleja syntyy jatkuvasti; täydentäkää siis omalla osaamisellanne ja muiden lähteiden avulla kokonaiskuvaanne. Oppaan lopusta löytyy hyviä lähteitä jatko-opiskeluun.

Microsoft SQL Sever -tietoturvawebinaari 25.5.2021 klo 09:00-10:00

Hyödynnä SQL Server investoinnit ottamalla mukana tulevat tietoturvatyökalut käyttöön

SQL Server sisältää jo koko joukon tietoturvaominaisuuksia, joista olette jo maksaneet. Advancen asiantuntija Petri Ikonen kertoo mitä työkalut ovat, mitä hyötyä näistä on ja kuinka ne voidaan ottaa käyttöön. Samassa käydään läpi vikasietoisuutta parantavia ominaisuuksia ja miten ne voidaan ottaa käyttöön.

Agenda:
09:00-09:10 Tietokantojen tietoturva ja vikasietoisuus; miksi tämä on tärkeää? - Matias Löfman, Advance
09:10-09:35 SQL Server tietoturva versioissa 2014-2019 - Petri Ikonen, Advance
09:35-09:45 Tietokantojen vikasietoisuus versiossa 2014-2019 - Petri Ikonen, Advance
09:45-09:55 SQL Server lisensointi - Katja Alaviitala, Arrow
09:55-10:00 Q&A

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä: https://attendee.gotowebinar.com/register/8072652168413692943Virtuaaliset ODA-käyttäjäpäivät tiistaina 16.2.2021

Aika: Tiistai 16. Helmikuuta klo 09:00-11.00
Paikka: Zoom, Maailma

Tervetuloa mukaan Advancen ja Oraclen perinteiseen Oracle Database Appliance tapahtumaan. Perinteikäs tapahtuma järjestetään vuonna 2021 jo kuudetta kertaa ja tällä kertaa poikkeuksellisesti virtuaalisena. Lupaamme kuitenkin tehdä tapahtumasta mahdollisimman samanlaisen kuin paikan päällä, joten seuratkaa ohjeita kutsun lopussa.

Asiakaspuheenvuoroissa käsitellään Sako Oy:n Ari Kukkosen toimesta ODA:n elinkaaren hallintaa ja alustan uusimista ja lisäksi toisessa puheenvuorossa käsitellään ODA:n uutta virtualisointikeinoa, eli KVM-pohjaista virtualisointia.

Käyttäjien puheenvuorojen lisäksi mittavan kokemuksen Oracle projekteista omaavan Advance IT Solutions Oy:n Petri Ikonen ja Oraclen tekniset asiantuntijat kertovat kokemuksiaan projekteista, sekä valottavat teknologian kehitystä

Tilaisuus sopii niin nykyisille ODA-asiakkaille, kuin ODA:sta kiinnostuneillekin.

Esityslista:
09:00-09:05 Tilaisuuden avaus – Pasi Nuppunen, Oracle & Matias Löfman, Advance
09:05-09:25 Oracle tietokantojen uudet ominaisuudet (19, 20, 21) – Jukka Männistö, Oracle
09:25-09:45 Asiakaspuheenvuoro 1: ODA arkkitehtuurin uusiminen ja elinkaaren hallinta – Ari Kukkonen, Sako Oy
09:45-09:55 ODA käyttöönoton anatomia – Petri Ikonen, Advance
09:55-10:15 Asiakaspuheenvuoro 2: ODA X8 ja KVM virtualisointi – Asiakas
10:15-10:25 ODA ja tietoturva – Petri Ikonen, Advance
10:25-10:35 ODA hallittuna palveluna – Matias Löfman, Advance
10:35-10:50 ODA elinkaari ja roadmap, ODA ja KVM-virtualisointi – Jussi Tepponen, Oracle
10:50-11:00 Q&A ja tilaisuuden lopetus – Pasi Nuppunen, Oracle & Matias Löfman, Advance

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian.

Tapahtumapaketin toimitus

Päivitys 11.02.2021 klo 16:45: tapahtumapakettien toimitus on jo käynnissä, eikä uusia paketteja voida enää toimittaa. Kiitokset kaikille ilmoittautuneille!

Lisätietoja tarjoaa:
Matias Löfman
+358 40 570 9066
matias.lofman@advance.fi

Pasi Nuppunen
+358 9 5494 1381
pasi.nuppunen@oracle.com

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://oracle.zoom.us/webinar/register/WN_XROmGi6oTHWUMuOmwRZbNw

Maksuton webinaari 19.1.2021 klo 09:00-10:00: Modernit tavat hallita Oracle-infrastruktuuria pilvessä

Asiakkaamme Viessmann Refrigerator Systemsin IT-johtaja Börje Uimonen kertoo tiistaina 19.1.2021 klo 09:00-10:00 pidettävässä maksuttomassa webinaarissamme kokemuksistaan Lean ERP:n siirrosta Oracle Cloud Infrastructuren päälle. Viessmann on yksi Euroopan johtavia kaupallisten kylmäratkaisujen valmistajia, joka tunnetaan ympäristö-, käyttäjä- ja huoltoystävällisistä kokonaisratkaisuistaan.

Viessmannin puheenvuoron lisäksi Advancen asiantuntija Viljo Hakala esittelee moderneja tapoja hallita Oracle-infrastruktuuria pilvessä. Matias Löfman käy läpi eri asiakastoteutuksien kustannusrakenteita niin alustan, palveluiden kuin toteutuksienkin osalta.

Ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!

Maksuton webinaari 8.12.2020 klo 09:00-10:00: Tietokantojen tietoturvan nykytilan selvittäminen ja tilanteen parantaminen

Webinaarissa käsitellään eri tietokantateknologien tietoturvaa (esim. Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL/Mariadb, DB2 ja MongoDB) niin uusien ympäristöjen perustamisen kuin jo olemassaolevien ympäristöjen parantamisen näkökulmasta.

Koveta tietokantasi seuraavien parhaiden käytäntöjen mukaisesti

Tietokantaan tallennetaan jo määritelmän mukaisesti tietoja ja täten ne ovat houkuttava kohde rikollisille ja siksi tietokantojen turvallisuus on elintärkeää yrityksille. Yritystietokantasi sisältää tietoja, joita rikolliset pystyvät hyödyntämään monella tapaa niin identiteettien, käyttöoikeustietojen, taloudellisten tietojen ja yrityssalaisuuksien varastamiseen.

Webinaarissa käymme läpi parhaita käytäntöjä joita hyödyntämällä voit kovettaa tietokantasi ja näin ollen pitää yrityksen tieto-omaisuuden ja täten elinkelpoisuuden turvassa. Näiden turvatoimien toteuttaminen auttaa estämään tietojen katoamisen, vuotamisen tai luvattoman pääsyn tietokantoihisi. Olemme jakaneet keinot eri osa-alueesiin kattaen infrastruktuurin, järjestelmien hallinnoinnin ja prosessit.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!

Maksuton webinaari 24.11.2020 klo 09:00-10:00: Dbvisit – Oracle vikasietoisuus SE-lisenssitasolla

Webinaarissa käydään läpi miten Oracle Standard Edition asiakkaat voivat rakentaa toimivia ja kustannustehokkaita vikasietoisia ympäristöjä. Mukana vieraspuhujana on Sebastian Storholm Oy Herrfors Ab:lta kertomassa kokemuksiaan Dbvisitistä Disaster Recovery-saitin mahdollistajana. Lisäksi Dbvisit esittelee tuotteensa ja sen uusia ominaisuuksia. Webinaari pidetään yhteistyössä Dbvisitin kanssa.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!

Viisi Oracle aiheista webinaaria syksyn ja talven aikana

Tervetuloa mukaan syksyn ja talven webinaareihimme syventymään Oraclen-pohjaisten tietojärjestelmien maailmaan. Tarjoamme käytännönläheisiä ja helposti omaksuttavia tapoja parantaa Oracle ympäristöjä ja niiden kustannustehokkuutta.

Ensimmäisessä webinaarissa 10.11.2020 pureudumme paikallisista konesaleista käsin operoitaviin järjestelmiin (on-premise) ja niiden kehittämiseen ja ylläpitoon sekä vikasietoisuuden rakentamiseen. Alustan ja lisenssien lisäksi käymme läpi Oracle tietokantojen versiointiin liittyviä muutoksia. Usean laajasti käytetyn Oracle tietokantaversion tuki loppuu pian ja tämä on tärkeää tiedostaa.

Toisessa webinaarissa 24.11.2020 käsitellään Oracle Database Standard Edition asiakkaiden mahdollisuuksia rakentaa vikasietoisuutta. Tämä on nykyisin mahdollista sekä on-premiseen, että pilveen. Webinaarissa tutustutaan myös Dbvisit Standby-tuotteen uusiin toiminnallisuuksiin. Webinaarissa on mukana Oy Herrfors Ab:n Sebastian Storholm kertomassa kokemuksiaan Dbvisitillä toteutetusta vikasietoisesta SE-infrastuktuurista Oracle Database Appliancejen päällä. Lisäksi Dbvisit esittelee tuotteensa ja sen uusia ominaisuuksia. Webinaari pidetään yhteistyössä Dbvisitin kanssa.

Kolmannessa webinaarissa 8.12.2020 käsitellään tietokantojen tietoturvan perusperiaatteita ja miten nykytilaa voi parantaa. Käymme aihetta läpi teknologiariippumattomasti. Webinaarin menetelmin voidaan parantaa esimerkiksi Oraclen, SQL Serverin, PostgreSQL:n, MySQL/Mariadb:n, DB2:n ja MongoDB:n tietoturvaa.

Neljännessä webinaarissa 19.1.2021 käydään läpi käytännönläheisesti eri asiakkaidemme polkuja Oracle Cloud Infrastructureen (OCI) sekä näytämme toteutuneita kustannuksia erilaisista ympäristöistä. Webinaarissa on mukana Viessmann Refrigeration Systems Oy:n Börje Uimonen kertomassa omia kokemuksiaan Lean ERP:n siirrosta OCI:n päälle.

Viides webinaari 16.2.2021 on Advancen ja Oraclen yhdessä järjestämä vuosittainen Oracle Database Appliance (ODA) tapahtuma. Vuoden 2021 editio järjestetään poikkeuksellisesti digitaalisena, pyrkien kuitenkin autenttiseen ODA-päivän henkeen. Tapahtumaan otetaan mukaan rajoitetusti osallistujia

Ilmoittautumiset tuleviin webinaareihin:

 1. Ti 8.12.2020 klo 09:00-10:00
  Aihe: Tietokantojen tietoturvan nykytilan selvittäminen ja tilanteen parantaminen

  Webinaarissa käsitellään eri tietokantateknologien tietoturvaa (esim. Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL/Mariadb, DB2 ja MongoDB) niin uusien ympäristöjen perustamisen kuin jo olemassaolevien ympäristöjen parantamisen näkökulmasta. Vieraspuhujana on Focuslaw:n Kaj Aaltonen puhumassa tietoturvasta ja tietosuojasta sekä mitkä ovat vaikutukset liiketoimintaan jos nämä laiminlyö.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!
 2. Ti 19.1.2021 klo 09:00-10:00
  Aihe: Modernit tavat hallita Oracle-infrastruktuuria pilvessä

  Webinaarissa käsitellään Oracle Cloud Infrastructuren (OCI) kyvykkyksiä ja käydään läpi eri asiakastoteutuksien kustannusrakenteita niin alustan, palveluiden kuin toteutuksenkin osalta. Mukana vieraspuhujana Börje Uimonen Viessmann Refrigerator Systemsiltä kertomassa kokemuksiaan OCI:sta. Webinaari pidetään yhteistyössä Oraclen kanssa.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!
 3. Ti 16.2.2021 klo 09:00-10:00
  Aihe: Advancen ja Oraclen vuosittainen Oracle Database Appliance-tapahtuma

  Advance ja Oracle järjestävät yhteisen ODA-tapahtuman jo viidettä kertaa. Edellisillä kerroilla olemme kokoontuneet Jätkäsaaren tapahtumakeskus Huoneelle yhdessä, mutta tällä kertaa tapahtumamme on digitaalinen. Lupaamme kuitenkin tehdä tapahtumasta mahdollisimman samanlaisen kuin livenä, joten yllätyksiä on tiedossa.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!

Tallenteet pidetyistä webinaareista:

 1. Aihe: Oracle arkkitehtuuri, jatkuvuuden hallinta ja tietoturva on-premise-ympäristöissä
  Webinaarissa käsitellään Oraclen alusta-arkkitehtuuria ml. tietoturva ja vikasietoisuus, Oracle 19c versio ja vanhempien versioiden tuki, sekä alustojen lisensointia. Webinaari pidetään yhteistyössä Oraclen kanssa ja Oraclen Jukka Männistö pitää vieraspuheenvuoron aiheena Oracle versiointi.
  Webinaaritallenne löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=eKVJHgc9WJY
 2. Aihe: Dbvisit – Oracle vikasietoisuus SE-lisenssitasolla
  Webinaarissa käydään läpi miten Oracle Standard Edition asiakkaat voivat rakentaa toimivia ja kustannustehokkaita vikasietoisia ympäristöjä. Mukana vieraspuhujana on Sebastian Storholm Oy Herrfors Ab:lta kertomassa kokemuksiaan Dbvisitistä Disaster Recovery-saitin mahdollistajana. Lisäksi Dbvisit esittelee tuotteensa ja sen uusia ominaisuuksia. Webinaari pidetään yhteistyössä Dbvisitin kanssa.
  Webinaaritallenne löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=eKVJHgc9WJY

Webinaari IT:lle: Energiayhtiöiden tietojärjestelmät PaaS –palveluna; käyttöönotto, hallintamalli ja hyödyt 5.6.2020 klo 8.30-9.30

Ilmoittaudu mukaan: https://oracle.zoom.us/webinar/register/WN_GdNnPJjHSU2VyCDyu2A5uQ

Agenda:

 • Energiayhtiön tietojärjestelmät PaaS-palveluna, mistä on kysymys? (Pasi Parkkonen, operatiivinen johtaja, Advance IT Solutions)
 • Käytännön vaihtoehdot: PaaS vs. SaaS vs. On-premise (Pasi Parkkonen)
 • PaaS-palvelun nopea käyttöönotto ja automatisoitu infran luonti (Viljo Hakala, informaatioarkkitehti, Advance IT Solutions)
 • Uusien pilvipohjaisten analytiikka-, visualisointi-, AI/keinoäly-, Machine Learning-, ym. teknologioiden nopea käyttöönotto (Antti Lappalainen, Solutions Architect – Analytics & Big Data, Oracle)
 • Soveltuuko tämä meille? (Pasi Parkkonen)

Webinaari liikkeenjohdolle: Energiayhtiöiden tietojärjestelmät PaaS -palveluna 15.5.2020 klo 8.30-9.00

Ilmoittaudu mukaan: https://oracle.zoom.us/webinar/register/WN_08t5YM50TmuYfLNZgjdPqw

Agenda:

Timo Peltonen, toimitusjohtaja, Advance IT Solutions Oy:

 • IT-infran eri vaihtoehdot – kuka polkee ja kuka ohjaa?

Pasi Parkkonen, operatiivinen johtaja, Advance IT Solutions:

 • Energiayhtiön IT-järjestelmät PaaS -palveluna – välimuoto perinteiselle konesalille ja järjestelmätoimittajan SaaS-palvelulle
 • Kustannushyötyjä todellisen käytön mukaisella kuukausilaskutuksella
 • Miten pilveen siirrytään kustannustehokkaasti

Oracle Cloud iltapäivä Stadin Panimossa 5.2.2020

Advance IT Solutions järjestää yhdessä Oraclen kanssa tapahtuman ”Stadin Panimon olutmaistajaiset & Oracle Cloud” Helsingissä 5.2.2020, klo 17.00-19.00.

Illan aiheet ja aikataulu

17.00-17.20 Olutmaistajaiset

17.20-17.35 Oracle Cloud ja automaatio

17.35-17.55 Case #1: Oppilaitoksen tuotantoinfran siirto pilveen

17.55-18.05 Tauko

18.05-18.15 2019 Cloud-raportti: Pilven hyödyntäminen Suomessa

18.15-18.30 Case #2: Valmistavan teollisuuden tuotanto pilvessä

18.30-18.50 Oraclen uusi strategia

18.50-19.00 Lopetus ja kiitokset!

Paikkoja on rajoitetusti ja tapahtuma on tarkoitettu valituille asiakkaille.

Tapahtuma on maksuton.

Tervetuloa!

Rekisteröidy jo nyt: https://www.eventbrite.com/e/stadin-panimon-olutmaistajaiset-oracle-cloud-advance-it-solutions-kanssa-tickets-84857275395

Advancen tuottama raportti Pilvipalvelut yrityksissä: Yhteenveto vuonna 2019 suoritetun markkinatutkimuksen vastauksista on ladattavissa täältä.

Käymme tapahtumassa läpi myös tämän raportin löydöksiä. Seuraavassa muutama nosto raportista:

Pilvipalveluiden käyttöaste niiden potentiaaliin verrattuna


Haastateltavilta kysyttiin kuinka paljon IT-palveluista on viety pilveen kaikesta siitä potentiaalista, jota sinne kyseisessä yrityksessä voi viedä. Yrityksissä nähtiin, että kaikkea ei voi viedä pilveen nyt, eikä välttämättä tulevaisuudessakaan, joten paikallisille IT-palveluntarjoajille on tilausta tulevaisuudessakin.

Pilvipalveluiden hyödyt ja haasteet


Toimintavarmuus laskettiinn vastaajien kesken pilvipalveluiden eduksi, mutta datayhteydet nähdään kriittiseksi komponentiksi toimintavarmuuden osalta. Tietyillä maantieteellisillä alueilla tämä myös asettaa haasteita.


IaaS- ja PaaS-palveluiden kustannusjoustavuus, käytön mukaan laskutus ja ennakoitavuus sekä investointimalli nähdään hyvänä asiana varsinkin isojen pilvipalveluiden hankinnassa. SaaS -palveluissa tämä näkökulma ei toistu, sillä laskutus on sama käytetäänkö palvelua vai ei. Rahallistakin hyötyä pilvipalveluista haetaan, mutta ratkaisevat tekijät pilveen siirtymiseen ovat muualla kuin taloudellisella puolella.

Miltä IT-ratkaisut näyttävät viiden vuoden päästä?

Vastaajille annettiin mahdollisuus kertoa näkemyksistään miten IT-kenttä muuttuu ja kehittyy viiden vuoden sisään. Vastauksissa korostuu digitalisaation voimakas jatkuminen; tietoturvauhkien kasvu ja sen myötä tietoturvan tärkeyden lisääntyminen; omista konesaleista palveluna ostettavaan alustaan siirtyminen; sekä IT:n siirtyminen lähemmäs liiketoimintaa ja sen myötä IT:n muuttuva rooli teknisestä toteutuksesta kohti arkkitehtuurisuunnittelua ja toimittajien hallintaa. Muutoksen hallinnasta tulee tärkeä osa menestystä ja jo asetettujen Cloud First -strategioiden myötä liike pilven suuntaan ei pienene vaan kasvaa voimakkaasti. Kaikkea ei kuitenkaan viedä pilveen, joten fragementoituneen infrastruktuurin hallinnasta, ns. Multicloud-hallinnasta ja hybridiympäristöjen (infraa sekä pilvessä, että paikallisissa saleissa) hallinnasta tulee kriittistä osaamista palveluntarjoajille.

Lataa raportti ja tule mukaan cloud-iltaamme kuuntelemaan miten näitä tarpeita voidaan ratkaista 2nd Gen Oracle Cloud Infrastructuressa.

ODA – Lounas ja iltapäivätilaisuus Helsingissä to 12.3.2020

Advancen ja Oraclen vuosittainen Oracle Database Appliance-tapahtuma järjestetään taas 12.3.2020 tutussa Huone Helsingissä.

Hyvää palautetta osallistujilta saanut Oracle Database Appliance (ODA) tilaisuus saa jatkoa. Torstain 12.3. iltapäivätapahtuma järjestetään tutussa paikassa Tapahtumatalo Huoneella Helsingissä Jätkäsaaressa.

Asiakaspuheenvuorot pitävät Kimmo Kostia Finnlines Oyj:stä sekä Markus Lukumies Sandvik Mining and Construction Oy:sta. He kertovat kokemuksistaan ODA:n mitoittamisessa, käyttöönotossa ja tuotannossa, sekä suunnitteluprosessista tukemaan liiketoiminnan ja tietohallinnon tarpeita.

Käyttäjien puheenvuorojen lisäksi mittavan kokemuksen Oracle projekteista omaavan Advance IT Solutions Oy:n Petri Ikonen ja Oraclen tekninen asiantuntija kertovat kokemuksiaan laitteista. Tänä vuonna kiinnitetään myös huomiota Oraclen muuttuneisiin versiokäytäntöihin ja mikä vaikutus tällä on käytännön tekemisessä Oraclen päivitysten ja versionostojen osalta.

Tilaisuus sopii niin nykyisille ODA-asiakkaille, kuin ODA:sta kiinnostuneillekin.

Esityslista:

11:45-12:30 Lounas

12:30-12:35 Oraclen tervetuloapuhe – Pasi Nuppunen, Oracle

12:35-13:10 Oracle 19 ja muuttuneet versiointikäytännöt – Oracle

13:10-13:35 Käytännön kokemuksia vikasietoisesta tietokantojen ajoympäristöstä – Markus Lukumies, Sandvik Mining and Construction

13:25-13:40 Tauko

13:40-14:05 Oracle Database Appliance -alustojen hankinta ja käyttöönotto – Kimmo Kostia, Finnlines

14:05-14:30 Advancen puheenvuoro: ODA:n elinkaari ja sen hallinta – Petri Ikonen, Advance

14:30-14:45 Tauko

14:45-15:05 ODA X8-2 tuoteperheen esittely, ODA ja KVM-tuki sekä vanhempien ODA-versioiden roadmap – Oracle

15:05-15:20 Loppukeskustelu Q&A

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian.

Tapahtuman tiedot: Aika: Torstai 12. Maaliskuuta klo 11:45-15.30

Paikka: Huone, Länsisatamankatu 16, 00180 Helsinki, Finland

Lisätietoja tarjoaa:

Matias Löfman

+358 40 570 9066

matias.lofman@advance.fi

Pasi Nuppunen

+358 9 5494 1381

pasi.nuppunen@oracle.com

Ilmoittaudu mukaan täältä: https://www.eventbrite.com/e/oda-lounas-ja-iltapaivatilaisuus-helsingissa-to-1232020-tickets-82598493317

Lahjaksi tulevaisuus


Hyvä ystävä,

Perinteeksi muodostuneeseen tapaamme ohjaamme joulutervehdyksemme Pelastakaa Lapset ry:lle.

Yrityksenä ja kukin advancelainen yksilöinä haluamme olla mukana rakentamassa tulevaisuutta. Tulevan ainesosana lapset ja nuoret ovat kaikkein tärkein vaalittava pääomamme sekä potentiaalimme. Jos lapsen lähtötilanne elämänpolulla on vielä keskivertoa haastavampi, on auttaminen sitäkin suuremmassa arvossaan. Toivomme kaikkien sidosryhmiemme yhtyvän tähän näkemykseen ja jakavan jouluiloa niin lähipiiriinsä kuin mahdollisuuksiensa mukaan laajemmallekin.

Hyvän Joulun toivotuksin,

Toimitusjohtaja Timo Peltonen & Advancen väki

https://www.pelastakaalapset.fi/

Advance palkittiin vuoden ODA-kumppanina 2019 Oracle Modern Cloud Day:ssa

Oracle palkitsi Advancen vuoden 2019 Oracle Database Appliance kumppanina vuosittaisessa Oracle Modern Cloud Day tapahtumassa Helsingissä 12.11.2019.

Advance on toiminut ODA-teknologian parissa jo pitkään asiakashankkeissa ja toimittanut ODA-laitteistoja ja ODA:an liittyviä palveluita asiakkailleen ympäri Suomen.

ODA:sta julkaistiin vastikään X8-2 tuoteperhe ja tämän uuden julkistuksen tiimoilta päivitämme mieluusti tietonne ODA-alustasta ja sen kyvykkyyksistä.

Laittakaa jo kalentereihinne torstai 12.3.2020, jolloin järjestämme seuraavan asiakkaillemme ja ODA:sta kiinnostuneille suunnatun ODA-päivämme. Voitte myös tutustua ODA-palveluihimme täältä: http://www.advance.fi/oracle-database-appliance/

Oracle Database Appliance – Lounas ja iltapäivätilaisuus Helsingissä to 14.3.2019

Asiakkaiden kokemuksia Oracle Database Appliance projekteista

Hyvää palautetta osallistujilta saanut Oracle Database Appliance (ODA) tilaisuus saa jatkoa. Torstain 14.3. iltapäivätapahtuma järjestetään tutussa paikassa Tapahtumatalo Huoneella Helsingissä Jätkäsaaressa.

Asiakaspuheenvuorot pitävät Kimmo Kallionalusta Viestilehdet Oy:stä sekä Sebastian Storholm Herrfors Oy Ab:stä. He kertovat ODA:n hyödyistä liiketoiminnalle ja tietohallinnolle sekä ODA:sta disaster recovery käytössä. Puhujat kertovat, miten käyttöönotto sujui ja millaisia hyviä tai huonoja puolia käytön myötä on todettu.

Käyttäjien puheenvuorojen lisäksi mittavan kokemuksen Oracle projekteista omaavan Advance IT Solutions Oy:n Petri Ikonen ja Oraclen tekninen asiantuntija Jussi Tepponen kertovat kokemuksiaan laitteista.

Tilaisuus sopii niin nykyisille ODA-asiakkaille, kuin ODA:sta kiinnostuneillekin.

 Esityslista:

12:00 – 12:30 Lounas
12:30 – 12:40 Tilaisuuden avaus, mistä ODA:ssa on kysymys – Pasi Nuppunen, Oracle
12:40 – 13:05 Asiakaspuheenvuoro – Mitä yhteistä ODA:ssa on liiketoiminnalle ja tietohallinnolle? – Kimmo Kallionalusta, Viestilehdet Oy
13:05 – 13:20 Tauko
13:20 – 13:45 Asiakaspuheenvuoro – Oracle Database Appliance Disaster Recovery käytössä – Vikasietoinen Oracle SE-ympäristö kahdella ODA-koneella – Sebastian Storholm, Herrfors Oy Ab
13:45 – 14:10 Kokemuksia Oracle ajoalustoista; mihin ODA sopii ja mitä pitää huomioida mitoituksessa ja käyttöönotossa? – Petri Ikonen, Advance IT Solutions Oy
14:10 – 14:25 Tauko
14:25 – 14:45 Mitä uutta ODA mahdollistaa tietokantojen ja sovellusten ajoalustana – Jussi Tepponen, Oracle
14:45 – 15:00 Loppukeskustelu

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian.

Tapahtuman tiedot: 

Aika:  Torstai 14. Maaliskuuta klo 12:00-15.30
Paikka:  Huone, Länsisatamankatu 16, 00180 Helsinki, Finland

Lisätietoja tarjoaa:

Matias Löfman                          Pasi Nuppunen
+358 40 570 9066                    +358 9 5494 1381
matias.lofman@advance.fi     pasi.nuppunen@oracle.com

ILMOITTAUDU NYT

Tuemme Pelastakaa Lapset ry:n työtä tänä jouluna.


Hyvä ystävä,

Perinteeksi muodostuneeseen tapaamme ohjaamme joulutervehdyksemme Pelastakaa Lapset ry:lle.

Yrityksenä ja kukin advancelainen yksilöinä haluamme olla mukana rakentamassa tulevaisuutta. Tulevan ainesosana lapset ja nuoret ovat kaikkein tärkein vaalittava pääomamme sekä potentiaalimme. Jos lapsen lähtötilanne elämänpolulla on vielä keskivertoa haastavampi, on auttaminen sitäkin suuremmassa arvossaan. Toivomme kaikkien sidosryhmiemme yhtyvän tähän näkemykseen ja jakavan jouluiloa niin lähipiiriinsä kuin mahdollisuuksiensa mukaan laajemmallekin.

Hyvän Joulun toivotuksin,

Toimitusjohtaja Timo Peltonen & Advancen väki

Oracle Cloud Day Helsinki 27.11.2018

Oracle Cloud Day tulee taas! Oraclen vuoden tärkein tapahtuma järjestetään 27.11.2018 Marina Congress Centerissä Katajanokalla. Viime vuonna ennätysyleisön saanut tapahtuma tuo jälleen yhteen Oraclen asiakkaat, kumppanit ja asiantuntijat mielenkiintoisten puheenvuorojen äärelle.

Tule lounaalle 11.30 alkaen, voit samalla tavata Advancen väkeä ennen kuin tapahtuman puheenvuorot alkavat klo 12.30.

Oracle Cloud Day 2018 – puheenvuoroissa:

– Oracle Keynote: Tino Scholman, Vice President Oracle EMEA Cloud
– Finnair: Karolina Baszarkiewicz, Manager Loyalty Program Design
– Kyrö Distillery: Miika Lipiäinen, toimitusjohtaja
– Uusimaa 2019: Mikko Rotonen, ICT hankejohtaja

Aamupäivällä ennen Oracle Cloud Day –tapahtumaa järjestetään useita rinnakkaistapahtumia. Puheenvuoroissa mm. Suunto, joka kertoo miten he hyödyntävät älykelloistaan kerättävää dataa päätöksenteossa sekä YLE analytiikkateemalla.

Varaa paikkasi ja merkitse tapahtuma kalenteriisi, tätä tapahtumaa et halua jättää väliin!

Rekisteröidy täältä.

Mark your calendar

marras 27, 2018
Oracle Cloud Day: 12:30 – 18:00

Location

Scandic Marina Congress Center
Katajanokanlaituri 6
00160 Helsinki
Finland
Löydä perille

Jelastic User Day goes DATABASES – tervetuloa mukaan!

Jelastic User Day goes DATABASES – tervetuloa mukaan!
tiistaina 30.10.2018 klo 14 ->
Maxim-elokuvateatteriin (Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki)

Tällä kertaa JUDissa optimoimme taulut ja otamme syväsukelluksen tietokantojen maailmaan. Alustuksen tarjoaa Michael “Monty” Widenius, yksi Suomen merkittävimpiä sovelluskehittäjiä ja alan tunnetuimpia suomalaisia maailmalla! Ohjelmalla siis:

 • Tarinoita MariaDB:n kehityksestä ja uran varrelta, Michael “Monty” Widenius, MySQL:n ja MariaDB:n kehittäjä
 • DEMO tietokantaklusterin luominen Jelasticissa, Jelasticin perustaja ja toimitusjohtaja Ruslan Synytsky
 • Klusteroinnin vaatimukset sovelluskehitykselle, Antti Koskinen, Information Architect Advance IT Solutions Oy

Ota siis mukaan haastavimmat kyselysi ja tule katsomaan saatko dropattua asiantuntijoidemme taulut. Puheenvuorojen lisäksi luvassa verkostoitumista, viihtymistä ja pientä purtavaa. Rakenne, kun on kelattu läpi, viimeistelemme tapahtuman leffaelämyksellä alkaen noin klo 16.30. Elokuvana uutuus “Ensimmäinen kuussa”, jonka kesto on vajaat 2,5 tuntia.

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä: https://tietopankki.datacenter.fi/tervetuloa-jelastic-user-day-goes-databases-tapahtumaan

Oracle DBA-koulutus 12-13.6.2018 Helsingissä

Koulutuksen aihe: Oracle DBA-koulutus
Ajankohta: 12.-13.6.2018
Paikka: Opus Business Park, kokoustila Carmen, Hitsaajankatu 22, Helsinki
Kouluttaja: Harri Koli, pitkän kokemuksen omaava Oracle-asiantuntija
Koulutus: toteutetaan seminaarityyppisenä alla olevan agendan mukaisesti
Hinta: Kaksipäiväisen koulutuksen hinta on 1290,00 €/osallistuja (alv 0)
Sitova ilmoittautuminen: sales@advance.fi, 31.5. 2018 mennessä

Koulutusagenda ja aikataulu:

Ensimmäinen koulutuspäivä ti 12.6.2018

9.00-10.30       Installing Oracle Database and Creating a Database
10.30-12.00     Getting Started with Database Administration
12.00-12.45     Lounas
12.45-13.45     Configuring the Network Environment
13.45- 14.30    Managing the Oracle Instance
14.30-15.45     Kahvitauko
15.45-16.30     Managing Database Storage Structures

Toinen koulutuspäivä ke 13.6.2018

9.00-10.30       Administering User Accounts and Security
10.30-12.00     Managing Schema Objects
12.00-12.45     Lounas
12.45-13.45     Performing Backup and Recovery
13.45-14.30     Monitoring and Tuning the Database
14.30-14.45     Kahvitauko
14.45-15.45     Managing PDBs with EM Express
15.45-16.30     Managing Oracle Database Software

Opus Business Park sijainti ja kulkuyhteydet löydät tästä linkistä:

http://www.opusbusinesspark.fi/sijainti-ja-kulkuyhteydet/

Tervetuloa koulutukseen!

 

Kumppaniblogi: GDPR – do we have a problem?

Image result for houston analytics

Aikana, jolloin dataa tulvii sisään ovista ja ikkunoista analytiikalla on liiketoiminnan kehittämisessä ja prosessien tehostamisessa lähes rajattomat mahdollisuudet. Usein kuitenkin tie kohti järjestelmällistä, toimivaa tiedon hyödyntämistä on vaikeasti hahmotettavissa ja kynnys lähteä liikkeelle korkea: liiketoiminta ja IT puhuvat eri kieltä. Nyt vielä mörkönä kummittelee kirjainyhdistelmä GDPR.  Houston, we have a problem.

Houston Analyticsin Chief Strategy Officerina työskentelevä Colin Shearer on aikoinaan tiimeineen kehittänyt analytiikan hyödyntämisen CRISP-DM-prosessimallin, jonka avulla liiketoiminnan ja datan ymmärtäminen saadaan kulkemaan käsi kädessä.  Tämä on oleellista myös tietosuojakysymyksiä pohdittaessa.  CRISP-DM:n soveltaminen on auttanut asiakkaitamme monessa projektissa työskentelemään tehokkaasti ja pääsemään nopeasti maaliin. Hyviä kokemuksia on monelta toimialalta mm. teollisuudesta, mediasta, kaupan alalta ja pankkisektorilta.

Kuten kuun pinnalla ensimmäisenä kävellyt Neil Armstrong aikoinaan totesi. Hän ei mennyt kuuhun yksin, vaan hänet vei sinne tiimi. Nyt Houston Analyticsin toimintaperiaate on sama: hyvä, alan ammattilaisista koostuva tiimi ja toimiva verkostoituminen selättää haasteen kuin haasteen. Matka kuuhun voidaan toteuttaa yhdessä. Näin GDPR:n ei tarvitse olla uhka vaan tulevaisuuden liiketoimintamalleja avaava mahdollisuus. Yksi yhteistyökumppani tällä matkalla on Advance, jonka asiantuntemus datan suojaamisessa on omaa luokkaansa.

Ensi toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n ytimessä on kansalaisen oikeus tietoihinsa. Kaiken henkilöihin liittyvän tiedon keräyksen, analytiikan ja hyödyntämisen osalta on erittäin kriittistä, että tiedon omistajien luottamus tietojensa asianmukaiseen käsittelyyn säilytetään. Vain näin taataan henkilötason tietojen saatavuus ja käyttömahdollisuus myös tulevaisuudessa.

Käytännössä GDPR merkitsee henkilötietoja käsittelevälle taholle mm. velvollisuutta pyydettäessä raportoida henkilölle hänestä ko. tahon rekistereissä olevat tiedot. Riippuen järjestelmistä ja niiden monimuotoisuudesta, raportointiprosessi voi osoittautua työlääksi.

Don’t panic. Tarjolla on työkalu, joka paitsi helpottaa raportointia myös mahdollistaa rekisterien kattavan, läpinäkyvän ylläpidon. Haluttuja muutoksia, poistoja ja tarkennuksia voidaan tehdä sekä yksittäisen henkilön että tarvittaessa koko rekisterin osalta.

Houston Analyticsin työkalupakissa on tietosuoja-asetuksen selättävä työkalu, Cogniware GDPR Explorer. Se on järjestelmä, joka etsii yrityksen tietojärjestelmistä ja tiedostoista henkilötiedoksi luokiteltavan sekä strukturoidun että strukturoimattoman tiedon. Käytännössä tieto kerätään CRM:stä, muista sisäisistä järjestelmistä ja erilaisista dokumenteista, jonka jälkeen data identifioidaan, järjestellään ja varastoidaan.

Tämän jälkeen EU-tietosuoja-asetuksen vaativan raportin tekoon tarvitaan vain pari klikkausta. Käyttämällä Cogniware GDPR Exploreria ei tarvitse nähdä painajaisia tulevista raportointikyselyistä, vaan voi keskittyä datan ja analytiikan tarjoamiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Siksi me Houston Analyticsissa olemme valmiita lähtemään yhteiselle datamatkalle – vaikka tavoittelemaan kuuta taivaalta.

Antti Syväniemi, toimitusjohtaja Houston Analytics.

Webinaari : Pilvialusta IT:n muutoksen mahdollistajana 10.04.2018

Pilven hyödyt ovat muuttuvassa liiketoimintamaisemassa moninaiset – suurten alusta- ja ohjelmistoinvestointien sijaan maksat vain käyttämästäsi kapasiteetista. Kapasiteetti on lisäksi skaalautuvaa, eli voit nostaa tehoa tarvittaessa. Pilvessä voit keskittyä tuottamaan lisäarvoa liiketoiminnalle infrastruktuurista huolehtimisen sijaan.

Tervetuloa mukaan Advancen interaktiiviseen Oracle Cloud – webinaariin. Käymme läpi käytännön esimerkkien ja asiakastoteutusten avulla miten pilvialustaa voi ja kannattaa hyödyntää niin vikasietoisuuden, kustannustehokkuuden, tietoturvan kuin käytön helppouden saavuttamiseksi. Oraclen PaaS, IaaS ja SaaS pilvialustat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia tehostaa IT:n toimintatapoja ja kysymys ei enää ole kannattaako siirtyä pilveen, vaan koska on oikea hetki siirtyä pilveen ja mistä matka kannattaa aloittaa? Webinaarissa on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Sisältö:

 • Miksi pilvi?
 • Vaihtoehdot Oracle ajoalustoiksi
 • Nykyjärjestelmien siirtäminen pilvialustalle: Tarvittavat työkalut ja valmiudet onnistuneelle pilvimigraatiolle
 • Oracle Database Disaster Recovery -site pilvessä: PaaS ja IaaS
 • Tiedon jalostaminen pilvialustalla
  • ETL/ELT – tiedon lataaminen ja muokkaus
  • Tietovarastointi – Data Warehouse vai Data Lake?
  • Tiedon analysointi ja visualisointi
  • Tiedon jakelu – API:t, integraatiot
  • AI/Machine Learning
 • Testaus ja kehitys pilvessä
 • Miten järjestelmät tai toiminnallisuus siirretään pilveen?
 • Road-to-cloud: miten pääsemme käyntiin?

Kenelle webinaarit sopivat?

 • Kaikille IT:n kustannustehokkuudesta ja käytön helppoudesta kiinnostuneille
 • CIO:lle ja liiketoimintajohdolle
 • IT-arkkitehdeille ja DBA:ille
 • Tietovarastoista, raportoinnista ja analytiikasta vastaaville asiantuntijoille
 • Sovelluskehittäjille ja testaajille

Tervetuloa mukaan pilveen!

Liity mukaan tiistaina 10.04.2018 klo 15.00-15.40

Rekisteröidy webinaariin täältä.

Lounas ja iltapäivätilaisuus Helsingissä – Asiakkaiden kokemuksia ODA projekteista 21.3.2018

Lounas ja iltapäivätilaisuus – Asiakkaiden kokemuksia ODA projekteista

Hyvää palautetta osallistujilta saanut syksyn Oracle Database Appliance (ODA) tilaisuus saa jatkoa. Keskiviikon 21.3. iltapäivätapahtuma järjestetään tutussa paikassa Tapahtumatalo Huoneella Helsingissä Länsisatamassa.

Asiakaspuheenvuorot pitävät Sebastian Storholm Herrfors Oy Ab:stä ja Karri Lötjönen Lindström Oy:stä. He kertovat ODA:sta disaster recovery käytössä sekä osana ERP arkkitehtuuria. Puhujat kertovat, miten käyttöönotto sujui ja millaisia hyviä tai huonoja puolia käytön myötä on todettu.

Käyttäjien puheenvuorojen lisäksi mittavan kokemuksen Oracle projekteista omaavan Advance IT Solutions Oy:n Pasi Parkkonen ja Oraclen tekninen asiantuntija Jussi Tepponen kertovat kokemuksiaan laitteista.

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittaudu heti mukaan.
 
 

Esityslista:

 
12:00 – 12:30 Lounas

12:30 – 12:40 Tilaisuuden avaus, mistä ODA:ssa on kysymys – Pasi Nuppunen, Oracle

12:40 – 13:05 Asiakaspuheenvuoro – Oracle Database Appliance arkkitehtuuri globaalin ERP-uusintaprojektin tukena – Karri Lötjönen, Lindström Oy

13:05 – 13:20 Tauko

13:20 – 13:45 Asiakaspuheenvuoro – Oracle Database Appliance Disaster Recovery käytössä – Vikasietoinen Oracle SE-ympäristö kahdella ODA-koneella – Sebastian Storholm, Herrfors Oy Ab

13:45 – 14:10 Kokemuksia Oracle ajoalustoista; mihin ODA sopii? – Pasi Parkkonen, Advance IT Solutions Oy

14:10 – 14:25 Tauko

14:25 – 14:40 Mitä uutta ODA mahdollistaa tietokantojen ja sovellusten ajoalustana – Jussi Tepponen, Oracle

14:40 – 14:45 Uusi Right-to-Use malli, ODA:n hankinta omaan konesaliin kk-maksullisena palveluna – Pasi Nuppunen, Oracle

14:45 – 15:00 Loppukeskustelu

 

Puhujat:

Karri Lötjönen
Karri Lötjönen
Lindström Oy

Karrilla on 10 vuoden kokemus Lindströmillä Oraclesta ja sen päällä toimivan ERP-järjestelmän kehittämisestä sekä muista IT-tehtävistä. Karri on ollut mukana ODA–projektissa 2014, ja työskentelee nyt globaalissa ERP–uusintaprojektissa, jossa tietokannat on toteutettu ODA–palvelimilla.

Sebastian Storholm

Sebastian Storholm
Herrfors Oy Ab

Sebastianilla on 12 vuoden kokemus erilaisista IT-tehtävistä, ja toimii tällä hetkellä IT-infrastuktuuripäällikkönä Katternö Group:iin kuuluvassa Herrfors Oy Ab:ssa. Sebastian vastaa Katternö Groupin IT-infrastruktuurista, ja oli projektipäällikkönä Katternö Groupin ODA käyttöönoton yhteydessä vuonna 2017.

Pasi Parkkonen

Pasi Parkkonen
Advance IT Solutions Oy

Pasilla on 22 vuoden kokemus Oracle tietokannoista. Hän toimii COO:n roolissa Advancella ja vastaa palveluiden kehittämisestä. Pasin erikoisosaamiseen kuuluu tietokantojen ajoympäristöjen suunnittelu ja niiden järkevä lisensointi.

Jussi Tepponen

Jussi Tepponen
Oracle

Jussilla on viittä vaille 20 vuoden kokemus Oraclen hardwaresta. Hän toimii Oraclella systemsin teknisenä asiantuntijana. Jussi on toiminut IT-alalla 25 vuotta teknisissä tehtävissä.

Pasi Nuppunen

Pasi Nuppunen
Oracle

Pasilla on yli 6 vuoden Oracle kokemus. Aiemmin hän vastasi Oraclella erityisesti tietokantalisensseistä, mutta kesästä alkaen hän on hoitanut ODA myyntiä Suomeen ja Ruotsiin. Pasi on toiminut IT-alalla 20 vuotta sekä kaupallisissa että teknisissä tehtävissä.

Tietoturva on elinehto – Timo Peltonen Houston Analyticsin blogissa

Yrityksen liiketoimintaan liittyvän kriittisen datan tietosuoja- ja tietoturvakysymykset ovat tänään ajankohtaisempia kuin koskaan. Tietojärjestelmiin kohdistuva laiton ja ilkivaltainen toiminta on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että monet perinteisemmät rikollisuuden muodot ovat jäämässä merkittävyydeltään kauas taakse. Esimerkiksi asiakas-, tuotekehitys-, tutkimus-, prosessikuvaus-, alihankinta- ja taloustietojen joutuminen vääriin käsiin voi aiheuttaa yritykselle merkittäviä taloudellisia vahinkoja. Lisäksi välilliset vahingot, kuten imago- ja mielikuvavaikutukset, voivat olla tuhoisia.

Lue koko kirjoitus Houston Analyticsin blogista: http://blogi.houston-analytics.com/blogi/tietoturva-on-elinehto

Kokemuksia Oracle Database Appliance -projekteista 15.11.2017

Tervetuloa keskiviikkona 15.11. iltapäivätapahtumaan Tapahtumatalo Huoneelle Helsinkiin klo 12:00 alkaen. Tilaisuudessa kuulet kokemuksiin perustuvia esityksiä Oracle-ympäristöjen kehittämisestä.

Tule ottamaan selvää jo toteutettujen projektien avulla miten Oracle Database Appliance (ODA)- palvelin on toiminut ja millaisiin tarpeisiin se soveltuu. ODA voidaan valita joko korvaamaan vanhat palvelimet, tai ottaa se alustaksi uudelle sovellukselle, joka käyttää Oracle tietokantaa.

Sami Heinonen Lindström Oy:stä sekä Vesa Takala Lappset Group Oy:stä kertovat, miten heillä päädyttiin ODA palvelinten valintaan, miten käyttöönotto sujui ja millaisia hyviä tai huonoja puolia käytön myötä on todettu.

Käyttäjien puheenvuorojen lisäksi mittavan kokemuksen Oracle projekteista omaavan Advance IT Solutions Oy:n Pasi Parkkonen kertoo kokemuksiaan laitteista.

Tilaisuus on maksuton, mutta paikkoja on rajallinen määrä, ilmoittaudu heti mukaan!

Sponsorit

Arrow Logo

Mark your calendar

marras 15, 2017
12:00 – 15:00

Location

Huone
Länsisatamankatu 16
00180 Helsinki
Finland
Löydä perille

Oracle Day 31.10.2017

Laita päiväys kalenteriisi ja ilmoittaudu nyt vuoden 2017 Oracle Day – tapahtumaan 31. lokakuuta Helsingissä! Oracle Day 2017 alkaa klo 12.30 ja tapahtumassa on luvassa jälleen inspiroivia, innovatiivisia asiakaspuheenvuoroja ja menestystarinoita koko iltapäivä. Samalla saat selville, kuinka voit edistää, uudistaa ja nykyaikaistaa liiketoimintaasi digiaikana.

Juontajana toimii päivän aikana viihdyttäjä, kirjailija, kanadanranskalainen moniosaaja André Noël Chaker

Tapahtuman asiakaspuheenvuoroissa Suomen johtava digitalisaation edelläkävijä OP Ryhmä tulee kertomaan kuinka heidän liiketoimintaa transformoidaan uusien palveluiden avulla. Atea: n Hanna Vesenterä kertoo datapohjaisesta markkinoinnista: Hannan henkilökohtainen missio on uuden teknologian ja asiakasdatan hyödyntäminen digitaalisessa myynnissä ja markkinoinnissa sekä digitalisaation konkretisoiminen organisaatioiden onnistumistarinoissa. Asiantuntijaorganisaatio Istekki, toimitusjohtaja Jukka Markkanen, kertoo myös miksi on päättänyt tuottaa sote-palveluja Oracle- pilvestä.

Oraclen demo- ja kumppanialueella voit tutustua Advancen demoon testidatan anonymisoinnista ja jakelusta pilveen.

Tapahtuman aikana kuulet myös tuoreimmat uutiset ja julkistukset Oracle Open Worldistä!

Tilaisuus päättyy yhteiseen verkostoitumistilaisuuteen kumppani- ja demo-alueella jossa voit tavata Oraclen asiantuntijoita, asiakkaita ja Advancen edustajia.

Oheisohjelmaa:

Oracle Systems tapahtuma aamupäivällä klo 9.00-11.30

Oracle Dayn yhteydessä aamupäivällä järjestettävässä Oracle Systems -tapahtumassa voit kuulla viimeisimmät uutiset Oraclen laitteistoratkaisuista,joiden avulla pystyt optimoimaan Oracle-tietokantojen ja -sovellusten käytön tehokkuuden ja kustannukset. Varaa paikkasi Oracle Day – ilmoittautumisen yhteydessä!

Oracle Analytiikka ja Big Data -tapahtuma aamupäivällä klo 09.00-11.30

Kuulet viimeisimmät päivitykset Oracle OpenWorldista Analytiikkaan ja Big Dataan liittyenja monista muista kiinnostavista innovaatioista mm Machine Learning, Analytics in the Cloud, Logical Data Warehouse.

Rekisteröidy tästä!

Kuntien ja maakuntien kyberturvallisuuspäivät, Kuntatalo 11.-12.10.2017

Suomen Kuntaliitto ja FCG Koulutus Oy järjestävät Kuntien kyberturvallisuuspäivät yhteistyössä Valtiovarainministeriön JulkICT:n, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen ja Tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa.

Tapahtuma pidetään 11.-12.10.2017 Kuntatalossa, osoitteessa Toinen linja 14, Helsinki.

Kyberturvallisuuspäivät on monipuolinen katsaus kuntien ja maakuntien kyberturvallisuuden kysymyksiin, kustannustehokkaisiin ratkaisuihin ja yhteistyön mahdollisuuksiin.

Tietojärjestelmien suojaaminen katkoilta, väärinkäytöltä ja tietoturvauhilta

Advancen COO Pasi Parkkonen pitää esityksen  Tulevaisuuspajalla (1. krs) 12.10.2017 klo 13.00. Esityksessä käydään ymmärrettävästi läpi keinoja suojata minkä tahansa tietojärjestelmän tiedot ”kannen alta” tiettyjen GDPR:n avainkohtien osalta – ilman tietojärjestelmämuutoksia.

Tervetuloa!

Lisätietoa tapahtumasta: http://tapahtumat.fcg.fi/kyberturvallisuuspaivat
Lisätietoa esityksestä: http://tapahtumat.fcg.fi/kyberturvallisuuspaivat/puhuja/pasi-parkkonen

EU:n tietosuoja-asetus tulee – oletko valmis?


GDPR koskettaa monia yritystoiminnan osa-alueita.

Tiesitkö, että EU:n tietosuoja-asetuksen eli EU GDPR:n (General Data Protection Regulation) velvoitteiden mukaan on toimittava 25.5.2018? Tämä vaatii yrityksiltä muutoksia niin tietojärjestelmissä, prosesseissa kuin myös kulttuurissa – ja nyt on aika toteuttaa tarvittavat uudistukset. Helpoiten tämä onnistuu löytämällä itselleen luotettava kumppaniverkosto, joka osaa johdattaa läpi haastavan GDPR-polun.

Miten toteuttaa voittava GDPR-strategia?

Yksin se ei onnistu. Päätimme IBM:n kumppaneina yhdistää voimamme, sillä huomasimme yritysten haasteen varautua GDPR:ään laaja-alaisesti. Siihen tarvitaan jokaisen yrityksen lähtökohdista suunniteltu selkeä strategia ja polku sekä näkemystä useasta osa-alueesta ja teknologiasta

Kampanja-sivultamme voitte ladata “General Data Protection Regulation – How it Works” e-kirjan, tutustua blogi-kirjoituksiin GDPR valmistautumisesta, sekä ilmoittautua mukaan asiakkaillemme tarkoitettuun GDPR workshopiin: http://fi.on-channel.com/acton/fs/blocks/showLandingPage/a/19201/p/p-0022/t/page/fm/0?sid=TV2:LfAZhxlB4

Tervetuloa mukaan!

Tiedote liiketoimintakaupasta

Citrus Solutions Oy ja Advance IT Solutions Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen jolla Advance IT Solutions
Oy ostaa Citrus Solutions Oy:n tietokantaliiketoiminnan. Kaupassa Citrus Solutions Oy:n
tietokantaliiketoiminnan henkilöstö, asiakassopimukset ja ratkaisut siirtyvät 1.3.2017 alkaen Advance IT
Solutions Oy:lle

Citrus Solutions Oy:n strategiana on keskittyä entistä vahvemmin liiketoiminnan digitalisointiprojekti-,
ohjelmistotuote- ja palveluliiketoiminnan kehittämiseen verkkopalveluiden ja tietoturvan alueella mm.
identiteetinhallinnan ratkaisujen avulla.

Advance IT Solutions Oy vahvistaa resurssejaan nykyisessä tietokantaliiketoiminnassaan, joka kattaa kaikki
tietokantaliiketoiminnan alueet aktiivivalvonnasta aina kriittisten tietokantojen tietoturvaratkaisuihin asti.
Asiakkaitamme ovat mm. energia-, rahoitus-, kaupan- ja palvelualan sekä valmistavan teollisuuden yritykset
sekä julkinen sektori.

”Kaupan myötä voimme vahvemmin keskittyä strategisiin painopistealueisiimme. Uskomme tarjoavamme
tietokantaliiketoiminnan nykyisille asiakkaille ja asiantuntijoille saumattoman siirtymän uuden
palvelutoimittajan hoidettavaksi” kertoo Citrus Solutions Oy:n toimitusjohtaja Markku Karas.
”Kauppa sopii mainiosti strategiaamme ja markkinakysyntään, jossa kriittisen datan tallennuksen ja
tiedonhallinnan asiantuntijaosaamiselle on yhä kasvava tarve” sanoo Advance IT Solutions Oy:n
toimitusjohtaja Timo Peltonen.

Citrus Solutions Oy on vuonna 2002 perustettu digitaalisten ratkaisujen palvelutalo, jonka liikevaihto
vuoden 2016 aikana oli noin kuusi miljoonaa euroa.

Advance IT Solutions Oy on vuonna 2014 perustettu tiedonhallintaan erikoistunut IT-palvelutalo, joka
toimittaa tietokantojen monitorointi- ja käytettävyyspalveluita, tietokantojen tietoturvapalveluita sekä
osaamisalueen asiantuntija-, lisenssi- ja koulutuspalveluita.

Helsingissä 1.3.2017

Lisätietoja:
Citrus Solutions Oy, Markku Karas, +358 44 5990 005, markku.karas@citrus.fi
Advance IT Solutions Oy, Timo Peltonen, +358 40 7227 017, timo.peltonen@advance.fi

Advance Security Challenge 2016

dsc_0123
SOK:n Vesa Vitikainen voitokkaissa tunnelmissa Advancen Timo Peltosen kanssa.

Advance piti Oracle Cloud Day:ssa varsinaisen asiasisällön ohella Scalextric autokisan, jossa haettiin parasta kierrosaikaa ja kymmenen kierroksen kokonaisaikaa. Kisailuihin osallistui 45 ajajaa ja samppanja-sijoille pääsivät seraavat kisaajat:

Nopein kierrosaika: 02:33 – Vesa Vitikainen, SOK
Nopein kokonaisaika: 36:43 – Matti Kainulainen, Murata Electronics

Onnea voittajille!

Oracle Cloud Day Helsinki 1.11.2016

Oracle Cloud Day 2016 Helsinki- Digimuutoksesta totta!

Ilmoittaudu nyt Oracle Cloud Day 2016 -tapahtumaan Helsingissä! Oracle Cloud Day -ohjelma alkaa klo 12.00 ja tapahtuma kestää koko iltapäivän.

Tapahtuman juontaa Uutisvuodostakin tunnettu Baba Lybeck. Tilaisuudessa on tänä vuonna luvassa runsaasti asiakaspuheenvuoroja. Saat lisätietoa siitä, kuinka pilviratkaisut voi auttaa sinua tehostamaan yrityksesi liiketoimintaa, prosesseja ja kasvua. Kerromme myös, kuinka voit nopeuttaa innovaatiota ja saada liiketoiminnan eri osa-alueet toimimaan yhteen tehokkaammin. Tule kuuntelemaan asiantuntijoiden näkemyksiä!

Päivän asiakaskeynoteissa ja paneeleissa vierailevina puhujina esimerkiksi:

 • HUS, Pertti Mäkelä, Johtaja
 • F-Secure, Antti Valtonen, Vice President Global Marketing
 • Nokia, Lee Cocis, IT Cloud Leader
 • Fennia, Tommi Sohlberg, IT Infrastructure Architect
 • LATO, Onni Matti Manninen, Teknologiajohtaja

Paikan päällä saat suoraan kattavat ja tuoreimmat Oracle Open World uutiset. Oraclen kumppaneille suunnattu ohjelma Oracle Partner Dayjärjestetään jälleen aamupäivän aikana klo 09.00 – 11.00 josta tulossa lisätietoja sivustolle.

Varaa paikkasi nyt – Tule mukaan verkostoitumaan, viihtymään sekä tapaamaan Advancen väkeä.

Ilmoittaudu tapahtumaan!

600Minutes ICT Trends and Solutions 3.11.2016 Helsingissä

Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia muiden päättäjien kanssa ja lujittamaan business-verkostojasi. Samalla kuulet inspiroivia puheenvuoroja ja tapaat aihealueen tärkeimmät palveluntarjoajat. Advance on mukana tapahtumassa keskustelemassa tiedon hyödyntämisestä ja turvaamisesta.

Pääteemat

 • Digitalisaation innovaatioikkunat – miltä näyttää tulevaisuuden yritysprosessit?
 • Mobiliteetti tulevaisuuden työympäristössä – kuinka taata riittävä tietosuoja?
 • Kohti älykästä organisaatiota IoT:n avulla
 • Loputon data – Uudet datalähteet, datan keruu ja datan omistajuus
 • Ohjelmistorobotiikka ja tietotyön automatisointi liiketoiminnan tehostajana

Poimintoja puhujista

Menny Barzilay, Cyber Security Strategist, Former CISO, Israeli Defence Force

 Teemu Arina, CEO, Biohacker Center

Kenelle tilaisuus on tarkoitettu?

TOP 500-yritysten IT-päättäjät.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa tilaisuudesta

Saat lisätietoa tilaisuudesta henkiökohtaisella ilmoittautumissivullasi. Pääset sinne syöttämällä kutsukoodin sivun yläosasta löytvyvään oranssiin laatikkoon. Tilaisuus on kutsuvieraille veloitukseton. Jos sinulla ei ole kutsukoodia, voit anoa kutsua tästä »

Business Connect 19.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa

f189e455-21f6-4a69-82e4-e5574c46157c

Tänä vuonna IBM:n perinteikäs Business Connect järjestetään Messukeskuksessa 19.10. Tuttuun tapaan Advance on tapahtumassa mukana ja toivommekin, että pääsette mukaan nauttimaan laadukkaista puheenvuoroista.

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25.5.2018. Tarjoamamme tietokantojen tietoturvapalvelut kattavat asetuksen kriittisimmät kohdat. Kerromme aiheesta mielellämme lisää ständillämme päivän aikana.

Jos et pääse paikalle mutta aihe kiinnostaa; voit kysellä lisää Advancen myynniltä (sales@advance.fi)

Paikka: Messukeskus, Helsinki
Aika: 19.10.2016
Rekisteröidy: Täältä!

Tietoturva tietokannoissa – Toimitusjohtaja Timo Peltonen vierailee Ficolon blogissa

IBM_Finlandiatalo_Timo_Demo_Street_tasot_säädetty

“Jokseenkin kaikki keskeiset IT-tietoturvan asiantuntijatahot toistelevat nykyisin yritys- ja tietohallintojohdolle sanontaa ”älkää puhuko, jos teille murtaudutaan, vaan kun teille murtaudutaan”. Tietojärjestelmiin kohdistuva laiton ja ilkivaltainen toiminta on saavuttanut jo sellaiset mittasuhteet, että monet perinteisemmät rikollisuuden muodot ovat jäämässä kauas jälkeen. Taloudellisissa vahingoissa puhutaan sadoista miljardeista euroista vuosittain. Lisäksi välilliset vahingot ovat usein niin mittavia, ettei niistä rahallakaan selvitä.”

Näillä sanoilla toimitusjohtaja Timo Peltonen avaa vieraskirjoituksen yhteistyökumppanimme Ficolon blogissa. Lue koko juttu täällä: http://www.ficolo.com/blog/posts/tietoturva-tietokannoissa

Kutsu: Arrow IoT Summit 19.5.2016

TIETOA TAPAHTUMASTA

Tapahtumassa kartoitat koko IoT-ekosysteemin kerralla. Saat ideoita toiminnan kehittämiseen, voit verkostoitua eri IoT-toimijoiden kanssa ja vaihtaa ajatuksia niin Suomen kuin maailmanlaajuisella tasolla. Kuulet esimerkiksi langattoman tiedonsiirron eri vaihtoehdoista ja tietoturvavaatimuksista.

Advancen COO Pasi Parkkonen puhuu tapahtumassa klo 11:10-11:40 otsikolla “Tiedon suojaaminen ja hallinta IoT-hankkeissa”. Tervetuloa mukaan!

KOKO IOT-EKOSYSTEEMI SAMAN KATON ALLA

Ilmoittaudu nyt ja varmista osallistumisesi yhteen vuoden merkittävimmistä tapahtumista liiketoimintasi kannalta. Tule osaksi ekosysteemiä, joka kokoaa yhteen seminaareja, kiinnostavia puhujia ja guruja sekä yli 40 alan toimijaa.

Arrow IoT Summit tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusimpiin teknologioihin, innovatiivisimpiin ratkaisuihin sekä Suomen kovimpiin IoT-osaajiin torstaina 19.5.2016 Rantasipi Airport Congress Centerissä, Vantaalla – veloituksetta ilmoittautuneille.

IOT (INTERNET OF THINGS) ON LIIKETOIMINNAN NYKYPÄIVÄÄ JA TULEVAISUUTTA

Tapahtuma soveltuu kaikille päättäjistä, kehitystoiminnan johtajiin, tuotekehittäjiin ja asiantuntijoihin. Saat kattavan kokonaiskuvan ja arvokkaita kontakteja.

Mitä? Arrow IoT Summit
Missä? Rantasipi Airport Congress Center, Vantaa
Milloin?  to 19.5.2016 klo 8-22
€? Tapahtuma on ilmainen

Kiitokset tietoturvaseminaarin osallistujille 21.4.2016

Advance Muuttuvat tietoturvavaatimukset 2016-04-21
Kuvassa Benjamin Särkkä puhuu aiheena “Miksi kaikki on rikki, eikä mikään ole turvallista?”

Pidimme eilen yhteistyökumppaniemme kanssa tietoturvaseminaarin Arrow ECS Finlandin tiloissa Espoossa. Suuret kiitokset Benjamin Särkälle (Disobey.fi) ja Jaakko Lindgrenille (Dottir Law) vieraspuheenvuoroista ja vielä suuremmat kiitokset aktiiviselle yleisölle, jolle aihe oli selvästi kiinnostava.

EU:n tietosuoja-asetuksen ja kybertuvalain aiheuttamat muutospaineet organisaatioille sekä kyberrikollisuuden räjähdysmäinen kasvu aiheuttavat päänvaivaa yritysten päättäjille. Meidän tehtävämme on auttaa hahmottamaan kokonaisuutta ja mitoittaa oikeat ratkaisut oikeaan paikkaan.

Jatkamme saman aiheen parissa erinäisissä tilaisuuksissa pitkin kevättä. Seuraamalla sivujamme, löydät ajankohdat ja ilmoittautumisohjeet tuleviin tapahtumiin. Tervetuloa mukaan!

Löydät meidät LinkedInistä ja Twitteristä.

Kutsu: Tietosuoja-asetus uudistuu – mikä muuttuu tietohallinnon johtamisessa? 17.5.2016

Mitkä ovat EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset yrityksemme liiketoiminnalle ja it:lle? Mitä uudet sanktioriskit voivat tarkoittaa meille tai mitä tietoturvaloukkausten ilmoitusvelvollisuus käytännössä muuttaa? Miten ulkoisten tiedonkäsittelijöiden, vaikkapa pilvipalvelutarjoajien, sopimustenhallinta tulisi toteuttaa?

Tule mukaan tiistaina 17.5.2016 aamupäiväseminaariin kuulemaan mitä, miten ja miksi – tärpit tulevaan.

EU:n uusi tietosuoja-asetus tullaan hyväksymään vielä tämän kevään aikana. Siirtymäajan jälkeen asetuksen arvioidaan astuvan voimaan keväällä 2018. Uusien velvoitteiden noudattamiseksi muutokset on hyvä ottaa haltuun jo nyt. Ilmoittaudu mukaan!

Ohjelma:

08:00 Aamiainen

08:30 Miksi valmistautua: Tietosuojauudistus vaikuttaa sinunkin työhösi  
Jaakko Lindgren, Partner, Lakimies, Dottir Attorneys

09:15 Miten toimia– Viisi tärkeintä vinkkiä tietohallintojohtajalle asiakastiedon suojaamiseen
Pasi Parkkonen, COO, AdvanceIT

10:00 Tauko

10:15 Mitä tehdä – Pilvipalvelujen ostaminen ja tietosuoja-asetuksen vaikutukset
Carita Gummerus, tietoturvapäällikkö, DataCenter Finland Oy

10:50 Havaintoja elävästä elämästä – Potilastietojen tietoturva monitoimijaympäristössä toimittajan näkökulmasta
Marko Hämäläinen, teknisen ympäristön päällikkö, Vitec Software

11:30 Seminaarin päätös

Tapahtumapaikka: Edison 2- sali, Innopoli 2, Tekniikantie 14, Espoo

Ilmoittautuminen tapahtumaan täältä.

Kutsu: Muuttuvat tietoturvavaatimukset liikkeenjohdolle – aamiaisseminaari 21.4.2016

Tänä päivänä kyberhyökkäykset ja tietoturvauhkat ovat meille jo arkipäivää. Monet yritykset ovat haastavassa asemassa vastatakseen näihin uhkiin riittävällä tavalla. Oman lisänsä tuovat EU:n tuleva tietosuoja-asetus sekä kyberturvalaki. On tärkeä ymmärtää, miten vastata lain vaatimuksiin ja samalla pysyä mahdollisimman turvassa niin, ettei yrityksen toiminta vaarannu missään kohtaa. Vaatimusten lisäksi liikkeenjohdon tulee ymmärtää miten ja miksi hyökkäyksiä tapahtuu, jotta niitä vastaan voidaan suojautua.

Advance IT Solutions on tietoturvayritys, joka on keskittynyt erityisesti tietokantoihin ja sensitiivisen tiedon suojaamiseen. Tule kuulemaan, miten voisimme auttaa juuri Teitä, jotta yrityksesi voisi olla luottavaisin mielin tietoturvan suhteen nyt ja tulevaisuudessa.

Aamupäivän agenda:

8.30 Aamupala

9.15 Tilaisuuden avaus
Timo Peltonen, toimitusjohtaja, Advance IT Solutions Oy

9.30 Maailma hakkerin silmin
Miksi kaikki on rikki, eikä mikään ole turvallista?
Benjamin Särkkä, eettinen hakkeri, Disobey.fi

10.00 Tauko

10.15 EU:n tietosuoja-asetuksen ja kyberturvalain vaikutukset yritysten tietojärjestelmiin
Miten vien uuden lainsäädännön vaatimukset käytäntöön
Jaakko Lindgren, Partner, Dottir Attorneys Ltd

10.45 Menevätkö budjetit uusiksi?
Muuttuvan tietoturvamaiseman vaikutus liiketoimintaan
Timo Peltonen, toimitusjohtaja, Advance IT Solutions

11.00 Tilaisuuden yhteenveto

11.15. Lounas etukäteen ilmoittautuneille

Aamupäivän aikana saat mielenkiintoisia näkökulmia tietoturvaan ja siihen, miten liikkeenjohdon tulisi varautua muuttuvaan maailmaan tämän aiheen osalta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.4.

Ystävällisin terveisin,
Timo Peltonen, Toimitusjohtaja

Aika: 21.4. klo 8.30-11.15

Paikka: Stella Business Park,

Lars Sonckin kaari 16, Espoo

Varmista paikkasi tilaisuudessa ja ilmoittaudu mukaan

Advance mukana Tietoturva Ry:n IoT-, sovelluskehitys- ja kokonaistoimitusten turvallisuus -tapahtumassa 17.3.2016

Tietoturva ry järjestää yhdessä Sytykkeen kanssa tietoturvaseminaarin 17.3.2016 liittyen IoT-, sovelluskehitys- ja kokonaistoimitusten turvallisuuteen. Tilaisuudessa käsitellään kattavasti aihepiiriä eri näkökulmista sekä pohditaan kuinka organisaatiot voivat hyödyntää uusia mahdollisuuksia riskinsietokykynsä puitteissa. Advance It Solutions Oy:n Partner ja COO Pasi Parkkonen pitää puheen tiedon hallinnasta, jalostamisesta ja suojaamisesta osana IoT-kokonaistoimitusta.

Toivotamme teidät sydämellisesti tervetulleeksi tapahtumaan. Mikäli sinulla on käyttäjätunnus Tietoturva ry:n web-sivulle, niin voit ilmoittautua normaalisti tapahtumasivun kautta tilaisuuteen. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen tapahtumat@tietoturva.fi.

Tapahtumapaikkana on Ravintola Virgin Oil Co. – Mannerheimintie 5, 00100 Helsinki ja tapahtuma-aika on klo 13:00-17:00.

Tilaisuuden agenda:

13:00 Tilaisuuden avaus
13:10 Anturiteknologian nykytila ja sen kehitysnäkymät
Jukka Pirinen, TJ, Jupitek

Antureiden määrä lisääntyy erilaisissa laitteissa ja sovelluksissa. Uudet teknologiat mahdollistavat uusien anturisovellusten nopean kehittämisen. Antureiden liittämiseksi osaksi IoT-järjestelmää on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Esityksessä pureudutaan antureiden sekä anturiverkkojen kehitysnäkymiin ja toteuttamiseen.

13:50 Arvon luominen IoT:llä 
Robert Wendelin, PhD (Econ.) , Virtual CEO for IoT, Senior Business Development Manager, TeliaSonera Finland Oyj Enterprise OfferingSonera

Esineiden internet, teollinen internet, IoT, M2M, Machine to Machine, Internet of Everything. Termien ja lyhenteiden takaa löytyy valtavasti mahdollisuuksia liiketoiminnan tehostamiseen, kasvattamiseen ja jopa täysin uuteen liiketoimintaan.

Internet of Things (IoT) tarkoittaa fyysisten esineiden, palveluiden, järjestelmien ja ohjelmistojen sekä jopa ihmisten liittämistä yhteen internetin välityksellä. Nettiyhteyden avulla voidaan mm. kerätä ja analysoida tietoa reaaliaikaisesti ja ohjata laitteita etänä. Koneet ilmoittavat huolto- ja korjaustarpeistaan, lääkeautomaatit muistuttavat lääkkeidenotosta, ja kierrätysastiat ilmoittavat täyttymisestään. Miten sinä voit hyödyntää esineiden internetin luomia mahdollisuuksia liiketoiminnassasi?

14:30 Projektinhallinnan riskit monitoimittajaympäristössä
E.Harri Niemi, CapeNiemi Consulting

Esitys kattaa projektitoimituksen riskienhallinnan pääpiirteet. Sisällön kokee mielenkiintoiseksi henkilöt jotka ovat vastuussa projektien toteutuksesta ja tuloksesta. Haasteet syntyvät ketteryydestä, monitoimittajaympäristöstä ja virtuaalisesta toteuttamisesta. Miten on järkevää hoitaa syntyviä riskejä ja missä järjestyksessä. Kannattaako riitauttaa ja jos niin milloin?

15:05 Tiedon suojaaminen ja hallinta
Pasi Parkkonen, Advance
15:45 IT-riskienhallinta
Sami Vainio-Palkeinen, BDO
16:25 Tietosuoja hajautetussa ympäristössä 
Kaisa Keski-Vähälä, Castren & Snellman

Uusi tietosuoja-asetus korvaa pitkälti nykyisen henkilötietonormiston. Asetus asettaa sekä rekisterinpitäjille että käsittelijöille lukuisia uusia vaatimuksia henkilötietojen käsittelyn suhteen ja sisältää toisaalta merkittävän sanktiouhan laiminlyöntien suhteen. Esityksessä käydään lyhyesti läpi asetuksen merkittävimmät muutokset ja niihin varautuminen. Asetus tulee voimaan noin kahden vuoden kuluttua, joten nyt on erinomainen aika huomioida ja varautua muutostarpeisiin henkilötietojen käsittelyssä.

17:00 Päätössanat
17:05 –
19:00
Verkostoitumista

Tervetuloa!

Terveisin,
Timo Peltonen, Toimitusjohtaja

Advance IT Solutions Oy Tietoturva ry:n jäseneksi

Tietoturva ry fiiliskuva
Olemme liittyneet yritysjäseneksi Tietoturva ry:n, joka on Suomen laajin tietoturva-ammattilaisten verkosto. Verkoston yhteisöjäsenet ovat tietoturvayritysten ja tietoturvakriittisten organisaatioiden valiojoukkoa, jotka haluavat pysyä aihepiirin viimeisimmän tiedon ja osaamisen lähteillä. Tietoturva ry on yli 10.000 jäsenen Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry jäsenyhdistys. Lisätietoja  https://www.tietoturva.fi/

Terveisin,
Toimitusjohtaja Timo Peltonen

Advance on Luotettava Kumppani

LK-tunnus1
Helpottaaksemme asiakkaidemme tilaajavastuuseen liittyvien dokumenttien hankintaa liityimme Luotettava Kumppani -palveluun, josta yrityksemme tilaajavastuutiedot ovat haettavissa ilmaiseksi.

Terveisin,
Toimitusjohtaja Timo Peltonen

https://www.tilaajavastuu.fi/fi/pikatarkistus/?yt=2617142-2

 

Advance Oracle Cloud Day 2015 tapahtumassa

MMTRY56D_42807

Oraclen vuosittainen asiakaspäivä kulki tänä vuonna nimellä Oracle Cloud Day ja järjestettiin totutusti Scandic Congress Center Marinassa Katajanokan idyllisissä maisemissa. Advance oli tapahtumassa vahvasti esillä tietokantojen tietoturva-teeman kanssa ja aiheen ympärillä onkin paljon kehityspainetta yrityksissä tulevan EU-tietosuoja-asetuksen ja lisääntyneiden tietomurtojen myötä.

Advancen osalta tapahtuma sujui hienosti ja kiitämme sekä asiakkaitamme, kiinnostuneita osallistujia, päämiestämme Oraclea ja yhteistyökumppaniamme ArrowECS:ää hienosta päivästä.

Nähkäämme taas ensi vuonna!

Timo Peltonen Kauppalehden Vieraskynä-blogissa

logo
timo_peltonen_kauppalehti_blogit_s600x0_q70_noupscale
Kyberturvallisuus on noussut yhdeksi yritysjohdon tärkeimmistä huolista, eikä syyttä. Datan määrä on lisääntynyt mykistävästi: IBM:n tutkimusten mukaan jopa 90 prosenttia nykydatasta on kertynyt kahden viime vuoden aikana. Samaan aikaan kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet vastaavasti. Mittavien hyökkäysten kohteiksi ovat joutuneet muun muassa suuryritykset kuten Adobe, JP Morgan Chase ja Ebay.
— Timo Peltonen, Lue lisää Kauppalehden Vieraskynä-blogista

Oracle 12c Uudet Ominaisuudet tietokantakoulutus, 2 pv, Helsinki 18-19.11.2015

Oracle-12c

 

Ajankohta 18.11. – 19.11.2015.
Kouluttajana toimii Harri Koli, pitkän linjan Oracle ammattilainen jolla on myös paljon käytännön kokemusta
Koulutuksen hinta on 1490€
Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen: pasi.parkkonen(at)advance.fi

Muista mainita mahdolliset ruoka-allergiasi.
Oracle koulutuksesta saat mukaasi tämän kirjan: http://www.amazon.com/gp/product/0071799311

 1. Päivä
 • Getting Started with Oracle Database 12c
 • Upgrading ang Migrating to Oracle Database 12c
 • Oracle Grid Infrastructure
 • Oracle Multitenant

 

 1. Päivä
 • Backup, Recovery and Data Guard New Features
 • Partitioning Enhancements
 • Security New Features
 • 12c Manageability New Features
 • 12c Performance New Features
 • Other New Features

SQL Server 2014 tietokantakoulutus, 2 pv, Helsinki 26-27.10.2015

sqlserver2014

Ajankohta 26.10. – 27.10.2015, 2 päiväinen koulutus.
Kouluttajana toimii Joni Moilanen. Hän on pitkän linjan SQL Server osaaja, ollut mm. Microsoftin omilla kumppanikiertueilla kouluttamassa Azurea.
Koulutuksen hinta on 1490€
Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen: pasi.parkkonen(at)advance.fi

Muista mainita mahdolliset ruoka-allergiasi.
Saat mukaasi kirjan: http://www.amazon.com/Microsoft-SQL-Server-2014-Unleashed/dp/0672337290/

Koulutuksen sisältö:

 1. Päivä (Ylläpito ja työkalut)
 • SQL Server yleisesti
 • SQL Server 2014: uudet ominaisuudet
 • Asentaminen
 • Työkalut
 • Tietokannan luonti
 • Objektit ja niiden luonti
 • Varmuuskopiointi
 • Korkea saatavuus (HA)
 • Ylläpitovinkit

 

 1. Päivä (Ohjelmoitavuus ja optimointi)
 • T-SQL kyselyt
 • Indeksit
 • Optimointi
 • In-Memory -ominaisuudet
 • SQL Database (Azure)
 • Visual Studio: SQL Server Data Tools
 • Visual Studio: SQL LocalDb

Advance osallistuu IBM BusinessConnect 2015 tapahtumaan 14.10.2015

ibm business connect 2015

Advance osallistuu IBM:n jokavuotiseen suurtapahtumaan Finlandia talolla.

IBM BusinessConnect -tapahtuma on ladattu täyteen inspiraatiota ja innovaatioita sekä uusia ajatuksia siitä, miten rakennat datasta ja osaamisestasi menestystarinoita. Näitä teemoja vauhdittavat mm. Juha Teljo, Pasi Pennanen ja Dietmar Dahmen, IBM:n asiantuntijat sekä monien muiden menestyneiden yritysten edustajat. Moderaattorina toimii Barbara Lybeck.

Advancelta paikalla on laaja edustus asiantuntijoita joilta saat uusinta tietoa tietokantojen parhaasta mahdollisesta hyödyntämisestä ja tietokantojen tietoturvan parantamisesta.

Olethan jo ilmoittautunut mukaan? Jos et, varaa jo nyt 14.10.2015 kalenteristasi ja muista ilmoittautua. Nähdään Finlandia – talolla!

Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.

Advance osallistuu QASW Summit tapahtumaan 5.11.2015

databaseQASW Summit 2015 on järjestyksessään toinen QASW Summit. Kyseessä on ohjelmistosuunnittelun laadunvarmistukseen keskittyvä seminaari joka tarjoaa kuulijoilleen uusia näkökulmia ketterään kehitykseen ja laadunvarmistukseen.

Tarjolla on kaksi eri esityslinjaa, joista toinen keskittyy ketterän ohjelmistokehittämisen ja toinen laadunvarmistuksen sekä testauksen näkökulmiin.

Advancen COO Pasi Parkkonen puhuu tilaisuudessa tietokantojen merkityksestä ohjelmistosuunnittelussa, sekä testidatan hallinnasta ja tietoturvan parantamisesta jo kehitysvaiheessa.

Tilaisuus on maksuton ja järjestetään 5.11.2015 G18 Pjazzassa aivan Helsingin ydinkeskustassa.

Ilmoittautuminen seminaariin täältä: http://qasw-summit.fi/ilmoittaudu
http://qasw-summit.fi/

Oracle Standard Edition lisensointi muuttuu (SE2)

Oracle Standard Edition

Oracle tiedotti kotimaisen lomakauden keskellä muutoksista liittyen Standard Edition lisensointiin. Selvisi myös miksei 12.1.0.2.0 ole ollut ladattavissa Standard Edition / Standard Edition One – versioina. Oraclen tiedote on ennakkoyhteenveto ja esimerkiksi tulevan version hinnoittelu on vielä avoinna.

Standard Edition (SE) ja Standard Edition One (SE1) ovat suosittuja suomalaisissa yrityksissä niiden kohtuullisen hintatason ja samalla kuitenkin kattavien ominaisuuksiensa vuoksi. Mooren laki ja sen mahdollistama sekä prosessorien core-määrien kasvaminen että muistin halpeneminen ovat tehneet SE/SE1 versioista erittäin kilpailukykyisiä ajoalustoja myös yritysten kriittisille tietokannoille.

Standard Edition (SE) ja Standard Edition One (SE1) poistuvat

Oracle tiedottaa, että SE ja SE1 tulevat poistumaan. Viimeisin SE/SE1 versio 12.1.0.1.0. on jo julkaistu. Haluttaessa päivittää tietokanta 12.1.0.2.0 versioon tai siitä ylöspäin, SE/SE1 lisenssit tulee päivittää uusiksi SE2 – lisensseiksi. Muita Standard Edition -vaihtoehtoja ei jatkossa ole tarjolla.

Tiedossa saattaa olla lisäkustannuksia ainakin nykyisille SE1 asiakkaille. Vaikka on riskialtista arvailla, todennäköisesti SE2:n hinta tulee olemaan korkeampi kuin nykyisen SE1:n. Uusi SE2 siis yhdistää Standard Edition versiot sisältäen laajemman ja kalliimman SE:n ominaisuudet, kuten RAC -tuen. Tietokantojen päivittämistä voi toki viivyttää, mutta jossakin vaiheessa on käytännössä väistämättä syytä päivittää 12.1.0.2.0 versioon. Merkittävä asiaan vaikuttava seikka on tuen loppuminen.

SE käyttäjillekin muutos tulee näkymään. SE2:n hintatason voisi ajatella olevan samaa tasoa nykyisen SE:n kanssa, mutta merkittävä muutos on se, että tämänhetkisen tiedon mukaan SE2 tulee rajoittamaan RAC -klustereissa prosessorien määrän maksimissaan kahteen. Jatkossa siis maksimi on vain yksi prosessori per noodi ja siis enimmillään kaksi noodia. Lisenssikielessä puhutaan socketeista, eli prosessoripaikoista. Käytännössä kummassakin RAC noodissa voi olla korkeintaan yksi prosessoripaikka (socket). Tällaisia palvelimia on jo hieman hankala löytää tänä päivänä, mutta luulisi niiden tarjonnan elpyvän kysynnän kasvun myötä.

Julkaisuajankohta ja tuki

Alustavan tiedon mukaan 12.1.0.2. SE2 version julkaisu tapahtuu Q3/2015 aikana.

12.1.0.1.0 version tuki jatkuu 6 kuukautta SE2:n julkaisun jälkeen, eli mikäli aikataulu pitää niin täydet patchit tehdään SE1/SE versioihin Q1/2016 saakka. Vuosineljänneksittäin julkaistavat PSU:t (Patch Set Updatet) ja CPU:t (Critical Patch Updatet) julkaistaan vielä 2 sykliä eli kvartteria eteenpäin. Nykyhetken arvion mukaan viimeiset CPU/PSU:t julkaistaan 10/2015 ja 1/2016.

Oraclen tiedote asiasta löytyy My Oracle Supportista (linkki ohessa):

MOS Note:2027072.1 – Oracle Database 12c Standard Edition 2 (12.1.0.2).

Järjestämme syksyllä infotilaisuuden asiasta, kunhan tiedot muutoksista ovat tarkentuneet.

Kuinka monta tietoturvayritystä Suomeen mahtuu?

Luovuttuamme kännyköiden valmistuksesta Suomi on pääasiassa peliyritysten ja tietoturvayritysten kotimaa. Kansainvälisten tähtien (Blancco, F-Secure) lisäksi ponnistavat jatkuvasti suurempaan kokoluokkaan esimerkiksi Nixu ja monta muuta asiantuntevaa yritystä. Luulisi siis, että maa on jo täynnä tietoturvaa tarjoavia yrityksiä.

Tietoturva on kuitenkin hyvin laaja käsite. Jos sanomalehti keräisi gallupin, olettaisin että valtaosa kansasta ymmärtää sen virustutkana (F-Secure, McAfee, Norton jne). Toki ICT alan ihmiset ymmärtävät sen olevan hyvin laaja asia, käsittäen mm. eri palvelinkerrosten ja verkkokerroksen aktiivista valvontaa, konfigurointia ja tilanteisiin reagointia sekä tietysti koko organisaatio vaikuttaa omalla toiminnallaan tietoturvaan. Ja se perinteinen heikoin lenkki pätee tässäkin asiassa.

Mitä on sitten tietokantojen tietoturva?

Yksinkertaistetaan asiaa vähän:
1. Kaikki järjestelmät tallentavat tietonsa tietokantaan, olipa se sitten Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, MySQL, MariaDB, MongoDB, Hadoop johdannainen tai vaikka TokuMX.
2. Sovelluksiin rakennetut tietoturvakerrokset ja lokitukset voi ohittaa kirjautumalla suoraan tietokantaan sovelluksen ohi.
3. Suoraan tietokantaan kirjautumalla ei jää mitään järjestelmä/sovellustason jälkeä tietojen hausta ja datat saadaan imuroitua talteen.

Kirjautumalla suoraan tietokantaan datat voidaan siis viedä ilman, että kukaan on huomannut mitään. Järjestelmän loki ei näytä mitään, eikä murrosta jää näkyvää jälkeä. Ei kovin toivottava tilanne!

Noista johtamalla siis tietoturva ei ole kattava ennenkuin käyttö on valvottu nimenomaan tietokantatasolla.
Sisäisen tarkastuksen näkövinkkelistä ei ole myöskään mitään mahdollisuutta osoittaa, ettei tietoja ole viety ellei tietoturvakerros ole nimenomaan tietokantatasolla.

Olemassaolevien järjestelmien turvaaminen

Käännetäänpä tilanne täysin päälaelleen. Olemassaolevat järjestelmät on rakennettu eri aikoina pääasiassa toimittamaan tiettyjä toiminnallisuuksia. Tässä välissä viittaisin Jaakko Lindgrenin ansiokkaaseen kirjoitukseen asiasta.

Järjestelmiin on voitu rakentaa jotain vaatimuksia täyttävää tietoturvatoiminnallisuutta esim. reilu 10 vuotta sitten. Joskus on riittänyt, että loppuasiakkaille on saatu uskoteltua sovellukseen rakennetun lokituksen olevan kattava.

Vaatimukset kuitenkin kasvavat jatkuvasti ja yritysten asiakaskenttä laajenee uusille markkinoille.
Esimerkiksi USAn vaatimukset tietyillä alueilla ovat olleet jo pitkään huomattavasti euroalueen vaatimuksia tiukempia. Nyt Euroopan vaatimustasoa nostetaan esim. henkilötietojen turvaamisen osalta USAn vaatimuksia tiukemmiksi ja varsinkin povatut liikevaihtoon pohjautuvat sanktiot tuntuvat varsin järisyttäviltä.

Eli tietokantojen tietoturva on itse asiassa olemassaolevien järjestelmien turvaamista.

Olemassaolevaan, kriittiseen järjestelmään luodaan juuri niin tiukka tietoturvakerros kuin halutaan.
Siinä voidaan ottaa huomioon tiedon salaus levypinnalla, verkkoliikenteessä, lokitukset joita ei voi ohittaa, auditointi jonka jälkiä ei voi poistaa, vastaukset erittäin hankaliin kysymyksiin kuten kuka on hakenut viimeisen vuoden aikana tämän henkilön tietoja tietokannasta jne.
Adminien pääsyn estäminen itse dataan, adminien valvonta niin ettei heillä ole edes tietoa siitä että heitä valvotaan.
Aktiivinen käytön esto / yhteyden katkaisu / hälytys sillä hetkellä kun yritetään päästä hakemaan sensitiivistä dataa.

Nämä kaikki ominaisuudet voidaan rakentaa olemassaolevaan järjestelmään ja saada ne uusien vaatimusten tasolle. Niitä ovat tietokantojen tietoturvaratkaisut.

Palataanpa lopuksi vielä hetkeksi otsikkoon.
Emme onneksi jääneet pohtimaan vastausta otsikon kysymykseen, vaan käytimme senkin tarmon töiden tekemiseen.

Muutenkin tuntuu erinomaiselta tehtävältä olla Suomen yritysmaailmassa mukana turvaamassa asiakasyritystemme liiketoiminnan jatkuvuutta ja turvallisuutta.

Yritysten liiketoimintaa turvaamassa jo vuodesta 2014!

Terveisin,
Pasi Parkkonen / Advance

Toimitusjohtajan terveiset

message bottle on the sand Ennätyshelteiden pehmentämää olemustamme ovat ensimmäiset syyssateet ja  -tuulet ehtineet jo raikastaa. Yrityksemme on viime kevään poikueesta, mutta koemme vahvasti olevamme nk. vanha sielu. IT-alan kokemusta meillä on yli puoli vuosisataa, liike-elämän oppivuosia vieläkin enemmän ja lisää saamme tiimiimme koko ajan rekrytointien sekä tietenkin tekemisen myötä. Tehtäväkenttämme on tuttu vuosikymmenien ajalta, joten monilta osin asiakkaillemme ja kumppaneillemme uutta on vain yritysnimi. Monelle tulee tietysti mieleen kysymys – miksi uusi joukkue ja vaihtunut peliasu?

Olemme työskennelleet monissa hienoissa organisaatiossa, mutta silti on jäänyt tunne että jotain puuttuu. Tämä koskee oman tekemisen laadun ja tavoitetason määrittämistä, mutta myös mielessä hiertänyttä näkemystä siitä, että vieläkin parempaan pitää tietotekniikan asiantuntija- ja palveluyrityksen pystyä. Nyt haluamme koota parhaat käytännöt ja lisätä niihin vielä joukon uusia ideoita, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Eikä ainakaan tarvitse syyttää valtameren takaista kvartaalisykleissä elävää korporaatiota tai ituniskaista omistajaa, jos ei suksi luista. Pelkkä peiliin vilkaisu riittää.

Moni pitää yrityksien asiakaslähtöisyyttä, korkeaa ammattiosaamista, innovatiivisuutta sekä horjumatonta liiketoimintamoraalia itsestään selvinä asioina. Olisipa hienoa, jos näin aina olisikin.

Olemme erityisen mielissämme lämpimästä vastaanotosta kaikissa sidosryhmissämme – asiakkaiden, päämiesten ja asiantuntijoiden parissa sekä yleisestä kiinnostuksesta yritystämme kohtaan. Tietotekniikka on yhä keskeisemmässä roolissa haettaessa kilpailukykyä markkinoilla ja erityisen haasteellista on huomata tiedon keräämisen, tallentamisen, jalostamisen ja turvaamisen kokonaisvaltainen merkitys. Kulunutta sanontaa käyttäen – kokonaisuus on yhtä vahva, kuin sen heikoin lenkki.

Erityisiä haasteita asettavat datan määrällinen kasvu, reaaliaikaisen käytettävyyden turvaaminen myös yllätyksien varalta, virheettömyys, tietolähteiden yhdistely sekä datan jalostaminen liiketoimintaa edistäväksi tietämykseksi.

Tietojärjestelmien muuttuessa yhä liiketoimintakriittisemmiksi on käytettävyyden turvaaminen ja tiedon suojaaminen yhä tärkeämpää. Ikävä sanoa, mutta samalla kun suomalainen rehellisyys ja suoraselkäisyys ovat hienoimpia kansallisia luonteenpiirteitämme, maailma on muuttunut aika raadolliseksi ja tarpeettomasta hyväuskoisuudesta voi joutua maksamaan hyvinkin kalliisti.

EU:n tasolla ollaan voimakkaasti sanktioimassa asiakastietoon liittyviä tietosuojaratkaisuja, mutta on yhtä oleellista suojata muukin yrityksen kriittinen tieto. Esimerkiksi tutkimuksen ja tuotekehityksen alueella jopa valtiolliset toimijat hakevat tapoja päästä käsiksi organisaatioiden kaikkein pyhimpään, eli tietoon ja osaamiseen.

Monipuolistuvat tarpeet sekä osaamisen että resursoinnin osalta eivät useinkaan mahdollista tämän kaiken kapasiteetin hankkimista omaan organisaatioon. Tällöin osaava ja luotettava kumppani voi osoittautua korvaamattomaksi. Sellaiseen yhteistyöhön me pyrimme ja sitä tavoittelemme.

Timo Peltonen

Advance osallistuu IBM BusinessConnect 2014 tapahtumaan 15.10.2014

Advance osallistuu IBM:n jokavuotiseen suurtapahtumaan Finlandia talolla.
Löydät meidät tapahtumassa standin lisäksi demo streetiltä, jossa voit tutustua osaamisalueisiimme.

Asiantuntijamme demoavat tapahtumassa tietokantojen tietoturvaratkaisuja, tervetuloa keskustelemaan kanssamme!

Olethan jo ilmoittautunut mukaan? Jos et, varaa jo nyt 15.10.2014 kalenteristasi ja muista ilmoittautua.

Nähdään Finlandia – talolla!

Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä.

 

Advance IBM Advanced tason kumppaniksi

“Congratulations – Your PartnerWorld level has increased”

Saimme juuri vahvistuksen, että olemme saavuttaneet kunnioitettavan Advanced kumppanuustason IBM:n kumppanuusohjelmassa. Tason saavuttaminen vaatii reilusti osaamista ja serfikaatteja.

Meille on tärkeää osoittaa sekä asiakkaillemme, että päämiehille osaamisemme ja sitoutumisemme taso. Advanced kumppanuustasolla pystymme toimittamaan kaikki tarvittavat IBM lisenssit sekä palvelut.

Hyvää loppukesää!

t. Advancen väki

Advance on nyt Oracle Gold Partner

Advance Oraclen Gold kumppaniksi Advance IT Solutions Oy on saavuttanut Oraclen Gold kumppanuustason. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota asiakkaillemme koko Oraclen tuotetarjontaa, eli niin lisenssejä kuin rautatuotteitakin. “Oraclen Gold kumppanuustaso on meille merkittävä asia monella tavalla. Tietokantatalona meille on tärkeää kumppanoitua päämiesten kanssa, jolloin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua.” näin asiaa linjaa tietokantaliiketoimintaa vetävä Pasi Parkkonen.   Hyvää kesää, toivottaa Advancen väki