Viisi Oracle aiheista webinaaria syksyn ja talven aikana

Tervetuloa mukaan syksyn ja talven webinaareihimme syventymään Oraclen-pohjaisten tietojärjestelmien maailmaan. Tarjoamme käytännönläheisiä ja helposti omaksuttavia tapoja parantaa Oracle ympäristöjä ja niiden kustannustehokkuutta.

Ensimmäisessä webinaarissa 10.11.2020 pureudumme paikallisista konesaleista käsin operoitaviin järjestelmiin (on-premise) ja niiden kehittämiseen ja ylläpitoon sekä vikasietoisuuden rakentamiseen. Alustan ja lisenssien lisäksi käymme läpi Oracle tietokantojen versiointiin liittyviä muutoksia. Usean laajasti käytetyn Oracle tietokantaversion tuki loppuu pian ja tämä on tärkeää tiedostaa.

Toisessa webinaarissa 24.11.2020 käsitellään Oracle Database Standard Edition asiakkaiden mahdollisuuksia rakentaa vikasietoisuutta. Tämä on nykyisin mahdollista sekä on-premiseen, että pilveen. Webinaarissa tutustutaan myös Dbvisit Standby-tuotteen uusiin toiminnallisuuksiin. Webinaarissa on mukana Oy Herrfors Ab:n Sebastian Storholm kertomassa kokemuksiaan Dbvisitillä toteutetusta vikasietoisesta SE-infrastuktuurista Oracle Database Appliancejen päällä. Lisäksi Dbvisit esittelee tuotteensa ja sen uusia ominaisuuksia. Webinaari pidetään yhteistyössä Dbvisitin kanssa.

Kolmannessa webinaarissa 8.12.2020 käsitellään tietokantojen tietoturvan perusperiaatteita ja miten nykytilaa voi parantaa. Käymme aihetta läpi teknologiariippumattomasti. Webinaarin menetelmin voidaan parantaa esimerkiksi Oraclen, SQL Serverin, PostgreSQL:n, MySQL/Mariadb:n, DB2:n ja MongoDB:n tietoturvaa.

Neljännessä webinaarissa 19.1.2021 käydään läpi käytännönläheisesti eri asiakkaidemme polkuja Oracle Cloud Infrastructureen (OCI) sekä näytämme toteutuneita kustannuksia erilaisista ympäristöistä. Webinaarissa on mukana Viessmann Refrigeration Systems Oy:n Börje Uimonen kertomassa omia kokemuksiaan Lean ERP:n siirrosta OCI:n päälle.

Viides webinaari 16.2.2021 on Advancen ja Oraclen yhdessä järjestämä vuosittainen Oracle Database Appliance (ODA) tapahtuma. Vuoden 2021 editio järjestetään poikkeuksellisesti digitaalisena, pyrkien kuitenkin autenttiseen ODA-päivän henkeen. Tapahtumaan otetaan mukaan rajoitetusti osallistujia

Ilmoittautumiset tuleviin webinaareihin:

 1. Ti 8.12.2020 klo 09:00-10:00
  Aihe: Tietokantojen tietoturvan nykytilan selvittäminen ja tilanteen parantaminen

  Webinaarissa käsitellään eri tietokantateknologien tietoturvaa (esim. Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL/Mariadb, DB2 ja MongoDB) niin uusien ympäristöjen perustamisen kuin jo olemassaolevien ympäristöjen parantamisen näkökulmasta. Vieraspuhujana on Focuslaw:n Kaj Aaltonen puhumassa tietoturvasta ja tietosuojasta sekä mitkä ovat vaikutukset liiketoimintaan jos nämä laiminlyö.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!
 2. Ti 19.1.2021 klo 09:00-10:00
  Aihe: Modernit tavat hallita Oracle-infrastruktuuria pilvessä

  Webinaarissa käsitellään Oracle Cloud Infrastructuren (OCI) kyvykkyksiä ja käydään läpi eri asiakastoteutuksien kustannusrakenteita niin alustan, palveluiden kuin toteutuksenkin osalta. Mukana vieraspuhujana Börje Uimonen Viessmann Refrigerator Systemsiltä kertomassa kokemuksiaan OCI:sta. Webinaari pidetään yhteistyössä Oraclen kanssa.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!
 3. Ti 16.2.2021 klo 09:00-10:00
  Aihe: Advancen ja Oraclen vuosittainen Oracle Database Appliance-tapahtuma

  Advance ja Oracle järjestävät yhteisen ODA-tapahtuman jo viidettä kertaa. Edellisillä kerroilla olemme kokoontuneet Jätkäsaaren tapahtumakeskus Huoneelle yhdessä, mutta tällä kertaa tapahtumamme on digitaalinen. Lupaamme kuitenkin tehdä tapahtumasta mahdollisimman samanlaisen kuin livenä, joten yllätyksiä on tiedossa.
  Lue lisää ja ilmoittaudu täältä: Ilmoittaudu mukaan!

Tallenteet pidetyistä webinaareista:

 1. Aihe: Oracle arkkitehtuuri, jatkuvuuden hallinta ja tietoturva on-premise-ympäristöissä
  Webinaarissa käsitellään Oraclen alusta-arkkitehtuuria ml. tietoturva ja vikasietoisuus, Oracle 19c versio ja vanhempien versioiden tuki, sekä alustojen lisensointia. Webinaari pidetään yhteistyössä Oraclen kanssa ja Oraclen Jukka Männistö pitää vieraspuheenvuoron aiheena Oracle versiointi.
  Webinaaritallenne löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=eKVJHgc9WJY
 2. Aihe: Dbvisit – Oracle vikasietoisuus SE-lisenssitasolla
  Webinaarissa käydään läpi miten Oracle Standard Edition asiakkaat voivat rakentaa toimivia ja kustannustehokkaita vikasietoisia ympäristöjä. Mukana vieraspuhujana on Sebastian Storholm Oy Herrfors Ab:lta kertomassa kokemuksiaan Dbvisitistä Disaster Recovery-saitin mahdollistajana. Lisäksi Dbvisit esittelee tuotteensa ja sen uusia ominaisuuksia. Webinaari pidetään yhteistyössä Dbvisitin kanssa.
  Webinaaritallenne löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=eKVJHgc9WJY

About Matias Löfman